A tökéletes égetett tészta receptje: rengeteg csodás süti alapja lehet
Profiterolt, képviselőfánkot, eklert és még sok mást is készíthetsz égetett tésztából, amit rengeteg módon megtölthetsz.

egetett-teszta-alaprecept
Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

Instant tésztából műköröm: nagyon bizarr, de működik »

Az év legfontosabb esküvői trendjei: 3 változás, aminek biztosan örülni fogsz »

Emma Stone arcát a felismerhetetlenségig retusálták a Louis Vuitton reklámjában: eltüntették a 31 éves színésznő vonásait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az égetett tészta egyáltalán nem bonyolult, a formázás azonban lehet izgalmas, hisz számos lehetőséget rejt, sőt akár ünnepivé is teheted. Csillagcsöves nyomózsákkal könnyen boldogulsz. Az alaptészta semleges ízű, ezért sós és édes töltelék is illik bele. A roppanós tészta krémmel, lekvárral, csokival vagy akár sajtkrémmel töltve is isteni. 

Égetett tészta

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl víz
  • 5 db tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Rakd egy edénybe a vizet a vajjal, a cukorral és a sóval, majd lassan forrald fel. Ha már lobog, húzd le a tűzről, adagold hozzá az átszitált lisztet, majd visszatéve a lángra folyamatosan keverd, amíg a massza összeáll, és a széle elválik az edény falától. Tedd félre hűlni pár percig, majd amikor már langyos, dolgozd hozzá egyesével a tojásokat. Fontos, hogy akkor add hozzá a következő tojást, amikor az előzőt már teljesen eldolgoztad.

A tésztát tedd át habzsákba, és nyomj belőle halmokat a tepsibe egymástól nagyobb távolságra, mert sütés közben tovább nőnek. Told a forró sütőbe, majd magas lángon süsd 10 percig. Ezután vedd vissza, és süsd tovább. A sütési idő a tészta formájától, nagyságától függően változik, de 5-10 percnél nem kell több. Amikor zsemlebarna, és picit tördezett, kiveheted a sütőből. A további munkákhoz mindenképpen meg kell várni, hogy kihűljön a tészta. 
Nem csak édesen, sajttal is megtöltheted a tésztát. Fantasztikus vendégváró finomság. 

Ezt is szeretjük