A tökéletes égetett tészta receptje: rengeteg csodás süti alapja lehet
Profiterolt, képviselőfánkot, eklert és még sok mást is készíthetsz égetett tésztából, amit rengeteg módon megtölthetsz.

egetett-teszta-alaprecept
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Ez történik a bőröddel, ha rendszeres arcápolási rutinod van: megéri rá időt szánni »

Antioxidánsokkal teli méregtelenítő ital: egyszerű, indiai chai tea recept »

A legjobb alapozási technika hepehupás bőrre: nyoma sem marad a pattanások utáni foltoknak, hegeknek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az égetett tészta egyáltalán nem bonyolult, a formázás azonban lehet izgalmas, hisz számos lehetőséget rejt, sőt akár ünnepivé is teheted. Csillagcsöves nyomózsákkal könnyen boldogulsz. Az alaptészta semleges ízű, ezért sós és édes töltelék is illik bele. A roppanós tészta krémmel, lekvárral, csokival vagy akár sajtkrémmel töltve is isteni. 

Égetett tészta

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl víz
  • 5 db tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Rakd egy edénybe a vizet a vajjal, a cukorral és a sóval, majd lassan forrald fel. Ha már lobog, húzd le a tűzről, adagold hozzá az átszitált lisztet, majd visszatéve a lángra folyamatosan keverd, amíg a massza összeáll, és a széle elválik az edény falától. Tedd félre hűlni pár percig, majd amikor már langyos, dolgozd hozzá egyesével a tojásokat. Fontos, hogy akkor add hozzá a következő tojást, amikor az előzőt már teljesen eldolgoztad.

A tésztát tedd át habzsákba, és nyomj belőle halmokat a tepsibe egymástól nagyobb távolságra, mert sütés közben tovább nőnek. Told a forró sütőbe, majd magas lángon süsd 10 percig. Ezután vedd vissza, és süsd tovább. A sütési idő a tészta formájától, nagyságától függően változik, de 5-10 percnél nem kell több. Amikor zsemlebarna, és picit tördezett, kiveheted a sütőből. A további munkákhoz mindenképpen meg kell várni, hogy kihűljön a tészta. 
Nem csak édesen, sajttal is megtöltheted a tésztát. Fantasztikus vendégváró finomság. 

Ezt is szeretjük