Puha, gluténmentes mézeskalács
Tökéletes édesség az ünnepekre
Idén karácsonykor nem kell lemondanod a mézeskalácsról akkor sem, ha gluténérzékeny vagy.

Ez is érdekelhet

A női okosóra duplán öltöztet! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

beauty and style

Gyönyörű koszorúslányruhák, melyek telt idomokon is jól mutatnak: szépen formálják az alakot, és ott takarnak, ahol kell »

Teltebb, puha ajkak irritáció nélkül: hialuronsavas volumennövelő ajakápolót teszteltünk »

Phil Collins lánya a modern Audrey Hepburn: a 31 éves Lily Collins irtó sikkes és megkapóan nőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karácsonyi készülődés nem múlhat el mézeskalácssütés nélkül. Igaz ez akkor is, ha épp diétázol. Ne keress tovább receptet, ez mindenben megfelel az igényeidnek: alakbarát, nagyon finom, és roppant könnyen megbirkózol majd a tésztával.

A Tchibo webshopjában sok terméket találsz most, melyek megkönnyítik majd a karácsonyi sütés-főzést. A mi kedvencünk az erdei állatokat és terméseket formázó kiszúrókészlet, mely ajándékba is jó, hiszen később linzert is bátran lehet vele készíteni, mivel nem kötődnek szorosan a minták az ünnepekhez.

Egészséges mézeskalács

Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 125 g hajdinaliszt
  • 120 g natúr mogyoróvaj
  • 100 ml méz
  • 50 g gluténmentes zabliszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 35 g barna cukor
  • 35 g nyírfacukor
  • 2 evőkanál extra szűz kókuszolaj
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 1 evőkanál chiamag
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • fél teáskanál őrölt szerecsendió
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A chiamagokat kevés vízzel öntsd fel, hagyd állni tíz percig, hogy jól megdagadjanak. Közben a mézet forrósítsd fel. A kókuszolajat, a mogyoróvajat, a barna és nyírfacukrot, a vizes chiapudingot tedd egy nagy tálba, majd add hozzá az összes többi alapanyagot. Az így kapott masszát jól dolgozd össze. Akkor jó, ha egyállagú tésztává áll össze. Ha túl sűrűnek ítéled meg, és kicsit nehezebb vele dolgozni, adhatsz még hozzá kevés vizet.

Mint minden igazi mézeskalácstésztának, ennek is pihennie kell körülbelül négy-nyolc órát a hűtőben. Amikor az ízek és az esszenciák összeérnek, két sütőpapír között nyújtsd ki a tésztát körülbelül fél centi vastagra, majd szúróformák segítségével formázd meg. Tojással lekenve pedig a díszítés is pikk-pakk elvégezhető. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15 percig, amíg aranybarna nem lesz.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük