Egészben sült karfiol isteni vajas szósszal - Soha nem volt ilyen finom és mutatós
Világszerte hódít, ideje, hogy te is kipróbáld az egészben sült karfiolt!
Ennél trendibb karfiolt még nem ettél! Az újdonságra azok is vevők lesznek, akik amúgy nincsenek oda a zöldséges ételekért. Rengeteg módon elkészítheted, érdemes kipróbálni sajttal, bármilyen zöldfűszerrel. Önmagában is tökéletes, de húsok mellé köretként is kínálhatod.
Egészben sült karfiol
Hozzávalók 4 személyre
- 1 egész karfiol
- 7 dkg vaj
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
Óvatosan távolítsd el a karfiol külső leveleit és a szárát. Arra vigyázz, hogy a feje ép maradjon, és még megszokásból se szedd rózsáira! Öblítsd le, tedd egy lábosba, és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi. Dobd hozzá a babérlevelet, és főzd forrástól számítva 15 percig. Közben a vajat olvaszd fel, keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, és reszeld hozzá a fokhagymát.
Tedd a karfiolt sütőpapírral bélelt tepsibe vagy öntöttvas edénybe, öntsd rá a vajas keveréket. Kevés főzőlevet is rakhatsz hozzá. Told előmelegített sütőbe, és a zöldség nagyságától függően süsd 180 fokon 15-20 percig. Akkor jó, ha kívül egy-két karfiolrózsa szép aranybarna, belül puha, azaz könnyen belehatol egy hegyes, éles kés. Várj egy kicsit, amíg hűl, majd szeleteld fel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció