Egészben sült csirke sóágyon sütve: elképesztően ropogós lesz a bőre
A sóágyon történő sütés a létező legegyszerűbb módja az egész csirke elkészítésének.

Mennyei lesz az egészben sült csirke, ha sóágyon készíted. A folyamat nem is lehetne egyszerűbb: kívül-belül dörzsöld be sóval, a maradék sót öntsd egy tepsibe, helyezd rá a húst, és told a sütőbe. Jót tesz neki, ha a hasába néhány gerezd fokhagymát is pakolsz.
Egészben sült csirke sóágyon
Hozzávalók
- 1 egész csirke
- 1 kg só
- 5 gerezd fokhagyma (elmaradhat)
Elkészítés:
A csirkét, ha szükséges, tisztítsd meg, és dörzsöld be kívül-belül sóval. Ha szeretnéd, a hasüregébe tehetsz néhány megpucolt, egészben hagyott fokhagymagerezdet is. A maradék sót öntsd egy tepsibe. Helyezd rá a csirkét, és told 180 fokos sütőbe másfél órára. Letakarni nem szükséges, viszont 20 percenként forgasd meg. Amikor a bőre szép aranyszínű, készen van. A só és a keletkező szaft sütés közben átjárja a csirkét, így semmi egyéb fűszerezésre nem lesz szüksége.
Kiadós pásztorpite hűvös napokra: másnap is ugyanolyan finom
Szaftos, húsos, zöldséges ragu bújik meg a krumplis tető alatt. Ínycsiklandó lakoma, ami után garantáltan nem marad éhes az ember.
ElolvasomKép: SimpleImages / Getty Images