Édes túróval töltött, tepsiben sült zsemle: gyerekkorunk nagy kedvence volt
A töltött zsemle könnyen elkészíthető, mennyei desszert, ami mindig visszahozza a régi ízeket.

toltott-zsemle-femina
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha túl sok volt a hús mostanában, készíts isteni édességet! Tartalmasabb levesek után második fogásnak kitűnő, de vacsorára is remek választás. Vagy négy nagyobb, vagy hat kisebb zsemlét tölts meg. Melegen tálalva, porcukorral megszórva az igazi. 

Édes túróval töltött zsemle

Hozzávalók:

  • 6 db zsemle
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tejet forrald fel egy csomag vaníliás cukorral. A zsemle tetejét vágd le, a kisebb felső rész lesz a kalapja, a közepét pedig kapard ki. A túrót villával nyomkodd meg, keverd hozzá a zsemle belsejét, a cukrot, a maradék vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, majd lazíts a masszán két evőkanál tejföllel. Végül forgasd hozzá a tojásfehérjék keményre vert habját és a mazsolát. 

A zsemléket locsold meg a tejjel, csak arra ügyelj, hogy ne ázzanak szét, és rendezd vajjal kikent tepsibe. Töltsd meg a túróval, kenj a tetejükre tejfölt, és rakd rájuk a kalapjukat. Tégy rájuk kevés vajat, és told forró sütőbe. Süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Amikor a zsemlék szép pirosak, kiveheted a sütőből. Amennyiben túl gyorsan pirulnak, fedd le fóliával. 
A vargabéles is régimódi túrós desszert. Belül lágy, szaftos, a péksüti pedig ropogós. 

Ezt is szeretjük