Édes túróval töltött, tepsiben sült zsemle: gyerekkorunk nagy kedvence volt
A töltött zsemle könnyen elkészíthető, mennyei desszert, ami mindig visszahozza a régi ízeket.

- Nőies nyári szettek a legstílusosabb 50 feletti bloggerektől: karcsúsító, alakformáló tippjeiket imádják az Instán »
- Már nem ördögtől való a plasztika, a legtöbb nő bevállalná: ismét a mellnagyobbítás a leggyakoribb beavatkozás »
- Jön a nyár legbájosabb trendje: szuper nőies levél- és gyümölcsmintás ruhák árakkal »

- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Ha túl sok volt a hús mostanában, készíts isteni édességet! Tartalmasabb levesek után második fogásnak kitűnő, de vacsorára is remek választás. Vagy négy nagyobb, vagy hat kisebb zsemlét tölts meg. Melegen tálalva, porcukorral megszórva az igazi.
Édes túróval töltött zsemle
Hozzávalók
- 6 db zsemle
- 50 dkg túró
- 10 dkg mazsola
- 4 evőkanál cukor
- 2 dl tejföl
- 3 dl tej
- 3 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- vaj
Elkészítés:
A tejet forrald fel egy csomag vaníliás cukorral. A zsemle tetejét vágd le, a kisebb felső rész lesz a kalapja, a közepét pedig kapard ki. A túrót villával nyomkodd meg, keverd hozzá a zsemle belsejét, a cukrot, a maradék vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, majd lazíts a masszán két evőkanál tejföllel. Végül forgasd hozzá a tojásfehérjék keményre vert habját és a mazsolát.
A zsemléket locsold meg a tejjel, csak arra ügyelj, hogy ne ázzanak szét, és rendezd vajjal kikent tepsibe. Töltsd meg a túróval, kenj a tetejükre tejfölt, és rakd rájuk a kalapjukat. Tégy rájuk kevés vajat, és told forró sütőbe. Süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Amikor a zsemlék szép pirosak, kiveheted a sütőből. Amennyiben túl gyorsan pirulnak, fedd le fóliával.
A vargabéles is régimódi túrós desszert. Belül lágy, szaftos, a péksüti pedig ropogós.
Még több recept