Édes kókuszos süti maradék tojásfehérjéből: kívül roppan, belül ragacsos

Ha van otthon maradék tojásfehérjéd, ezekbe a ragacsos, édes kis kókuszos sütikbe bátran felhasználhatod.

Édes kókuszos süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezeknek a kis kókuszos sütiknek az alapja felvert tojásfehérje, így lesznek könnyűek és ragacsosak. Mivel az összeállításuk nagyjából tíz perc, bátran nekiállhatsz az elkészítésüknek akkor is, ha nincs sok időd, de nagyon szívesen ennél valami édes finomságot. A kókuszos sütiket minden formában nagyon szeretjük: ebben a válogatásban még több ötletet találsz.

Édes kókuszos süti

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét verd kemény habbá. Add hozzá kanalanként a porcukrot, a vaníliás cukrot, és így verd tovább folyamatosan, amíg kemény és fényes lesz. Akkor jó, ha a tálat felfordítva nem csúszik ki belőle a hab. Ekkor óvatosan forgasd bele a kókuszreszeléket. 

 

Egy gáztepsit bélelj ki sütőpapírral. Kanállal vagy habzsákkal adagolj halmokat a tepsire, és 160 fokos sütőben negyedóra alatt süsd őket készre.

A lágy, levegős szuflé is igazi szívmelengető, régimódi édesség.

Így lesz igazán levegős a szuflé: a régi desszert édesen és sósan is finom

A szuflé régi finomság, mely akkor az igazi, ha levegős és légies a szerkezete. Az elkészítése nem nagy művészet, de ha betartasz néhány szabályt, mégis igazi mesterművet szervírozhatsz.

Elolvasom

Kép: Lauri Patterson / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük