Édes gesztenyekrémleves
Tejszínnel tálalva az igazi
Az ősz kedvence az édes gesztenyekrémleves, amit gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz.

Édes gesztenyekrémleves
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a gesztenyekrémlevest fagyasztott masszából bármelyik évszakban elkészítheted, természetesen ősszel, friss szelídgesztenyéből főzve a legjobb. Rummal megbolondítva, tejszínnel krémesítve mesés levest tehetsz az asztalra. Önálló édességként is megállja a helyét.

Gesztenyekrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg mazsola
  • 8 dl tej
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rum
Recept idők

Elkészítés:

Áztasd rumba a mazsolát, a gesztenyemasszát villával törd össze. A tejből csorgass a pudingporhoz és a cukorhoz egy decit, és keverd simára. A maradék tejet tedd fel főni. Amikor felforr, öntsd hozzá a pudingporos keveréket és az összetört gesztenyepürét. Folyamatos kevergetés mellett főzd még két percig.
 

Ezután vedd le a tűzről a levest, add hozzá a vaníliás cukrot, és botmixerrel pépesítsd át az egészet. Keverd bele a rumos mazsolát és a mézet. A tejszínt verd fel kézzel vagy géppel, majd a habot kanalazd a levesre.

Ezt is szeretjük