Édes gesztenyekrémleves
Tejszínnel tálalva az igazi
Az ősz kedvence az édes gesztenyekrémleves, amit gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
Bár a gesztenyekrémlevest fagyasztott masszából bármelyik évszakban elkészítheted, természetesen ősszel, friss szelídgesztenyéből főzve a legjobb. Rummal megbolondítva, tejszínnel krémesítve mesés levest tehetsz az asztalra. Önálló édességként is megállja a helyét.
Gesztenyekrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg mazsola
- 8 dl tej
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás puding
- 1 csomag vaníliás cukor
- rum
Elkészítés:
Áztasd rumba a mazsolát, a gesztenyemasszát villával törd össze. A tejből csorgass a pudingporhoz és a cukorhoz egy decit, és keverd simára. A maradék tejet tedd fel főni. Amikor felforr, öntsd hozzá a pudingporos keveréket és az összetört gesztenyepürét. Folyamatos kevergetés mellett főzd még két percig.
Ezután vedd le a tűzről a levest, add hozzá a vaníliás cukrot, és botmixerrel pépesítsd át az egészet. Keverd bele a rumos mazsolát és a mézet. A tejszínt verd fel kézzel vagy géppel, majd a habot kanalazd a levesre.

Még több recept