Édes gesztenyekrémleves

Tejszínnel tálalva az igazi

Az ősz kedvence az édes gesztenyekrémleves, amit gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a gesztenyekrémlevest fagyasztott masszából bármelyik évszakban elkészítheted, természetesen ősszel, friss szelídgesztenyéből főzve a legjobb. Rummal megbolondítva, tejszínnel krémesítve mesés levest tehetsz az asztalra. Önálló édességként is megállja a helyét.

gesztenyekremleves-receptje

Gesztenyekrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg mazsola
  • 8 dl tej
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rum
Recept idők

Elkészítés:

Áztasd rumba a mazsolát, a gesztenyemasszát villával törd össze. A tejből csorgass a pudingporhoz és a cukorhoz egy decit, és keverd simára. A maradék tejet tedd fel főni. Amikor felforr, öntsd hozzá a pudingporos keveréket és az összetört gesztenyepürét. Folyamatos kevergetés mellett főzd még két percig.
 

Ezután vedd le a tűzről a levest, add hozzá a vaníliás cukrot, és botmixerrel pépesítsd át az egészet. Keverd bele a rumos mazsolát és a mézet. A tejszínt verd fel kézzel vagy géppel, majd a habot kanalazd a levesre.

gesztenyekremleves-receptje

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük