Duplasajtos, zöldséges töltött gomba

Fantasztikus fogás 200 kalória alatt

A duplasajtos töltött gombát bő fél óra múlva eheted.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez még a megrögzött húsevőknek is ízlik! A duplasajtos töltött gomba önálló ételként is fogyasztható, és köretnek is kiváló. Ha nem böjti napokon készíted, darált húst is keverhetsz hozzá. Melegen kínáld, és tálaláskor díszítsd petrezselyemmel, zöldhagymával.

Duplasajtos töltött gomba

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csiperke gomba
  • 10 dkg reszelt mozzarella sajt
  • 4 evőkanál krémsajt
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat mosd meg, itasd le róluk a vizet. Óvatosan szedd ki a tönköket, ezeket aprítsd fel. A vöröshagymát pucold meg, majd a paradicsommal és a paprikával együtt vágd kis kockákra. Önts a serpenyőbe kevés olívaolajat, dobd rá a hagymát. Dinszteld üvegesre, majd tedd rá a felaprított zöldségeket. Ízesítsd sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, és közepes lángon pirítsd négy-öt percig. Keverd hozzá a krémsajtot. 

Töltsd meg óvatosan a gombafejeket a zöldségekkel, és szórd meg alaposan mozzarellával. Pakold egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olívaolajjal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Akkor jó, ha a sajt szép piros színt kap.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük