Duplasajtos nyári rakott karfiol: eddig így még nem készítetted
A vitamindús duplasajtos rakott karfiol laktató, gyors fogás, nem mellesleg nagyon finom.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karfiol C-vitaminban gazdag zöldség, így gyakori fogyasztása nagyon ajánlott. Ha duplasajtos rakott karfiolt készítesz belőle, nem fogsz mellé. Ha nem szereted a zöldség jellegzetes szagát, főzés előtt sós vízzel forrázd le. A teteje nagyon nyúlós lesz. Előételnek, könnyű főételnek, vagy sült húsokhoz köretnek is beválik.

Duplasajtos rakott karfiol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg karfiol
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg kemény sajt
  • 10 dkg vaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt szerecsendió
  • bors
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben főzd roppanósra körülbelül tíz perc alatt. Ha nem teszel fedőt az edényre, főzés közben elillannak belőle a puffasztó gázok. Amikor a villa már könnyen belemegy a karfiolba, akkor jó. Szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, majd hagyd lecsepegni.

A sonkát és a petrezselymet aprítsd fel, és a vajon pirítsd meg. Tedd bele a karfiolt is, és körülbelül öt percig párold őket együtt. A tejfölt és a krémsajtot keverd össze, majd fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Egy tűzálló tálat vajazz ki, szórd meg zsemlemorzsával, és rakd bele a sonkás karfiolt. Locsold meg a tejfölös szósszal. Reszeld a tetejére a sajtot, és előmelegített sütőben, 190 fokon 20 perc alatt süsd meg.

Ezt is szeretjük