Dupla csokis, meggyes süti: piskótával és selymes csokis krémmel
A dupla csokis, meggyes süti alapja kakaós, csokis piskóta, a krém pedig lágy ganache. Tortaformában készítve igazán ünnepi.

csokis-meggyes-piskota-recept
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Elfogadásra nevel a Barbie baba: sosem volt ennél fontosabb küldetése »

Műtét nélkül megemelkednek a lógó cicik: mellizomtorna otthon »

Elképesztően stílusos az 50 éves divatblogger: visszafogottan nőies, mégsem észrevétlen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csoki és a meggy szerelmeseinek tökéletes választás ez a sütemény. A kakaós piskótát még csokidarabokkal is feldobhatod. A tetejére kerülő, selymes ganache-t két hozzávalóból nagyon egyszerűen elkészítheted, és sokkal finomabb, mint az émelyítő vajas krémek. Amennyiben csak felnőtteket kínálsz a sütivel, a meggyet rummal is meglocsolhatod. 

Dupla csokis, meggyes piskóta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 6 evőkanál tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 dkg étcsoki
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál kakaópor

A ganache-hoz

  • 20 dkg étcsoki
  • 2.5 dl habtejszín

A tetejére

  • 20 dkg meggy
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd habosra, közben kanalanként rakd hozzá a cukrot és a vaníliát. A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a kis daraboka tördelt csokival és a kakaóval. A tojáshabbal felváltva adagold a lisztes keveréket a sárgájához.

A formát kend ki zsiradékkal, szórd meg liszttel, és simítsd bele a tésztát. Ütögesd néhányszor az asztalhoz, így a torta biztosan egyenletes lesz. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 20-30 perc alatt. Figyelj, hogy 15 percig semmiképpen ne nyisd ki a sütőajtót, mert a tészta összeesik. Amikor már szép magas, szúrj a piskóta közepébe egy hústűt. Ha ragad rá massza, akkor süsd tovább. Amennyiben üres, vedd ki a sütőből.


A ganache-hoz a tejszínt öntsd egy lábosba, és kis lángon hevítsd forráspontig, majd tedd hozzá a darabokra tördelt étcsokit. Amikor elolvad, csorgasd a kihűlt tortalapra. Az a jó, ha az oldalára is lecsorog. A tetejére halmozd a megmosott, kimagozott meggyet. Tedd egy-két órára a hűtőbe. 
A kakaós-meggyes tejpitében sem fogsz csalódni: egyszerű, gyors és mennyei.

Ezt is szeretjük