Dupla csokis diós brownie villámgyorsan: egyszerre lágy és roppanós

Csokiimádók kedvenc süteménye a brownie, amit csak akkor ronthatsz el, ha túlsütöd. Most szórj bele diót is!

dios-brownie-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A teteje roppanós, belül omlós és szinte folyós: ilyen a tökéletes brownie. Nagyon fontos, hogy jó minőségű, legalább 70 százalékos kakaótartalmú étcsokit használj. Ügyelj arra is, hogy meleg olvasztott csokiba ne kevered a tojást, mert nem lesz olyan puha a süti. Dióval finomabbá teheted a pikk-pakk összedobható édességet. 

Dupla csokis diós brownie

Hozzávalók

  • 25 dkg étcsoki
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg dió
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A csokit tördeld egy lábosba, add hozzá a kisebb darabokra vágott vajat, és vízgőz felett olvaszd össze, majd keverd hozzá a cukrot. Tedd félre egy kicsit hűlni, majd amikor a massza langyos, egyesével dolgozd hozzá a tojásokat, részletekben forgasd hozzá a lisztet és a kakaót is. Keverd simára a tésztát.

A masszát egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és a rakj bele diót. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Akkor is kiveheted, ha a tűpróba során a tűre tapad kevés massza.
A brownie fehér csokival is fantasztikus, ezt a sütit a vanília teszi teljessé. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük