Dödölle pirított vöröshagymával

Az Őrségben így csinálják

Az egyszerű és olcsó dödölléből, más néven cinkéből vagy krumpligánicából nem elég egy tál!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A dödölle az egyik legfinomabb köret vadhúsok mellé, de sok hagymával, tejföllel leöntve önmagában is laktató. Az Őrségben ma is gyakran kerül az asztalra. Ez az egyik legjobb recept.

Dödölle receptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd meg, kockázd fel. Önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd fedd le. Ha felforr, tégy hozzá egy kevés sót. Amikor megpuhul, a levével együtt törd össze, és szórd meg borssal. Még forrón adj hozzá annyi lisztet, hogy finom masszává álljon össze. Fakanállal jól dolgozd meg. Ne legyen se túl kemény, se túl ragacsos.

A vöröshagymát hámozd meg, vágd apró kockákra, és forró olajban pirítsd aranybarnára. Öntsd a hagymás olaj felét egy tepsibe, majd fakanállal szaggasd bele a krumplis masszát, és mehet a tetejére a maradék zsiradék. Tedd 190 fokra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süsd meg. Ha szép piros, jó ropogós, keverd össze az egészet, és tejföllel meglocsolva kínáld.

15892287 975f997ea41e28842b2a5b5c1efd04bf wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük