A klasszikus 6 lapos dobostorta receptje
Fantasztikus krém, ropogós karamellréteg
Dobos C. József 19. század végi csokis remeke máig hódít.

A klasszikus 6 lapos dobostorta receptje
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Nincs nőiesebb viselet a pliszírozott szoknyánál: így viseld a szezon alapdarabjaival »

Az arcroller vagy a gua sha hatékonyabb? – Ez alapján válassz az arcmasszírozók közül »

Még mindig a fehér edzőcipők a legjobban variálható darabok, és ősszel is divatosak: nőies fazonok 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha egy külföldi eredeti magyar édességet szeretne, a dobostortánál jobbat aligha kínálhatsz neki. A házi készítésű, krémes süti is lehet legalább olyan jó, mint a cukrászdai. Fontos, hogy ne spórold ki belőle a minőségi alapanyagokat.

Dobostorta

Hozzávalók 16 szelethez:

Tészta

  • 16 dkg porcukor
  • 16 dkg finomliszt
  • 8 tojás
  • 5 dkg vaj

Krém

  • 24 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Karamelles réteg

  • 18 dkg kristálycukor
  • 1 kávéskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját a cukor felével keverd habosra három-négy perc alatt. A fehérjét a maradék cukorral verd kemény habbá, és forgasd a sárgájás masszához. Közben az olvasztott vajat öntsd bele, és több részletben a lisztet is szitáld hozzá. Egy körülbelül 23 centi átmérőjű kerek tortaforma aljára rakj sütőpapírt, és kicsit lisztezd meg. Egyengesd bele a tészta hatodát, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül nyolc-tíz perc alatt. A sütőből kivéve a lapot késsel kissé emeld meg, majd félretéve hagyd hűlni. A maradék tésztából az elsőhöz hasonló módon süss még öt lapot.

A krémhez a tojásokat a porcukor felével vízgőz fölött főzd sűrűre, és kevergetve hűtsd ki. A puha vajat a maradék porcukorral, a kakaóval és a vaníliás cukorral keverd habosra, add hozzá a cukros tojást, majd az olvasztott csokit is dolgozd bele. Ebből a krémből négy-öt evőkanálnyit szedj ki, és tedd félre. A többivel kend meg az öt lapot, és illeszd őket egymásra. Hagyd a hűtőszekrényben megdermedni négy-öt óra alatt, majd a félretett krémmel kend körbe az oldalát, és ismét rakd hűtőbe.

A karamellhez a vajat és a cukrot tedd a serpenyőbe, és kis lángon, kevergetve pirítsd aranysárgára. Ezután öntsd az utolsó tortalapra, és egyenletesen kend rá egy spatulával. Még mielőtt teljesen megkötne, olajos vagy zsíros késsel vágd 12-16 szeletre. Várd meg, amíg az égetett cukor teljesen megkeményedik, majd rakosgasd a torta tetejére. A süti oldalát csoki-vagy mandulaforgáccsal díszítheted.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük