Házi diós, rukkolás pesto: abbahagyhatatlanul finom
Kenheted tésztára, húsra, szendvicsre: a diós, rukkolás pestótól még finomabbak lesznek a kedvenceid.
A genovai pesto messze földön híres. Legtöbbször bazsalikomból készül, de a rukkolás változat legalább olyan finom. Az eredeti recept szerint márványmozsárban kell törni, de vesd be bátran a robotgépet! Az ízletes, krémes szósz percek alatt elkészül.
Diós, rukkolás pesto
Hozzávalók 4 személyre
- 4 bögre rukkola
- 1 bögre olívaolaj
- 0.5 bögre parmezán
- 3 evőkanál dió
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 db citrom
- só
- bors
Elkészítés:
A rukkolát alaposan mosd meg, majd csepegtesd le, és itasd le róla a nedvességet. Rakd turmixgépbe, add hozzá a kis darabokra vágott diót, a parmezánt, öntsd hozzá az olajat, majd ízesítsd fokhagymával, sóval és borssal.
Rakd késes aprítógépbe, és turmixold össze jó alaposan. Közben ellenőrizd az állagot, és kóstolgasd, ha kell, dobj még hozzá fűszert. Öntsd hozzá a citrom frissen facsart levét, és azzal is mixeld még egy kicsit. Töltsd jól zárható üvegbe, és tartsd a hűtőben.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció