Házi diós, rukkolás pesto: abbahagyhatatlanul finom

Kenheted tésztára, húsra, szendvicsre: a diós, rukkolás pestótól még finomabbak lesznek a kedvenceid.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A genovai pesto messze földön híres. Legtöbbször bazsalikomból készül, de a rukkolás változat legalább olyan finom. Az eredeti recept szerint márványmozsárban kell törni, de vesd be bátran a robotgépet! Az ízletes, krémes szósz percek alatt elkészül.

rukkolas-pesto

Diós, rukkolás pesto

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 bögre rukkola
  • 1 bögre olívaolaj
  • 0.5 bögre parmezán
  • 3 evőkanál dió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A rukkolát alaposan mosd meg, majd csepegtesd le, és itasd le róla a nedvességet. Rakd turmixgépbe, add hozzá a kis darabokra vágott diót, a parmezánt, öntsd hozzá az olajat, majd ízesítsd fokhagymával, sóval és borssal. 
Rakd késes aprítógépbe, és turmixold össze jó alaposan. Közben ellenőrizd az állagot, és kóstolgasd, ha kell, dobj még hozzá fűszert. Öntsd hozzá a citrom frissen facsart levét, és azzal is mixeld még egy kicsit. Töltsd jól zárható üvegbe, és tartsd a hűtőben.

rukkolas-pesto-recept

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük