20 perces diós, pestós tészta: a szósz is házilag készül

Egyszerű, mégis gyors és különleges ebédet ennél? A diós-pestós tészta ellen nem lesz kifogásod.

dios-pestos-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne csak a bolognai spagetti jusson eszedbe az olasz tésztákról! A pestós, diós változat is fenséges, ráadásul könnyebb már nem is lehetne. A szószt pikk-pakk elkészítheted otthon, és össze sem hasonlítható a boltival. A pesto és a dió jól harmonizál egymással. Ha megkóstolod ezt a tésztát, rendszeresen bekerül majd a családi menübe. 

Diós, pestós tészta

Hozzávalók

  • 25 dkg tészta
  • 2 evőkanál darabokra vágott dió
  • 5 dkg bazsalikom
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fenyőmag
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy nagyobb fazékban vizet forrni. Amikor elkezd lobogni, dobd bele a tésztát, szórj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, és csepegtesd le. A diót vágd kisebb darabokra, és száraz serpenyőben pirítsd meg pár perc alatt. Figyelj, mert könnyen megég, és akkor keserű lesz. 

A pestóhoz rakd aprítógépbe a megmosott, lecsepegtetett bazsalikomot, a parmezánt, a fenyőmagot, a fokhagymát, egy csipet sót, és dolgozd pépesre. Keverd hozzá az olívaolajat, majd kanalazd a tésztára, és szórd meg darabokra vágott dióval. 
Legközelebb próbáld ki a tésztát petrezselyempestóval is! Gyönyörű, zöld színben pompázik majd a tányérodon. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük