20 perces diós, pestós tészta: a szósz is házilag készül
Egyszerű, mégis gyors és különleges ebédet ennél? A diós-pestós tészta ellen nem lesz kifogásod.

dios-pestos-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne csak a bolognai spagetti jusson eszedbe az olasz tésztákról! A pestós, diós változat is fenséges, ráadásul könnyebb már nem is lehetne. A szószt pikk-pakk elkészítheted otthon, és össze sem hasonlítható a boltival. A pesto és a dió jól harmonizál egymással. Ha megkóstolod ezt a tésztát, rendszeresen bekerül majd a családi menübe. 

Diós, pestós tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta
  • 2 evőkanál darabokra vágott dió
  • 5 dkg bazsalikom
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fenyőmag
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy nagyobb fazékban vizet forrni. Amikor elkezd lobogni, dobd bele a tésztát, szórj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, és csepegtesd le. A diót vágd kisebb darabokra, és száraz serpenyőben pirítsd meg pár perc alatt. Figyelj, mert könnyen megég, és akkor keserű lesz. 

A pestóhoz rakd aprítógépbe a megmosott, lecsepegtetett bazsalikomot, a parmezánt, a fenyőmagot, a fokhagymát, egy csipet sót, és dolgozd pépesre. Keverd hozzá az olívaolajat, majd kanalazd a tésztára, és szórd meg darabokra vágott dióval. 
Legközelebb próbáld ki a tésztát petrezselyempestóval is! Gyönyörű, zöld színben pompázik majd a tányérodon. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük