20 perces diós, pestós tészta: a szósz is házilag készül
Egyszerű, mégis gyors és különleges ebédet ennél? A diós-pestós tészta ellen nem lesz kifogásod.

dios-pestos-teszta
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak a bolognai spagetti jusson eszedbe az olasz tésztákról! A pestós, diós változat is fenséges, ráadásul könnyebb már nem is lehetne. A szószt pikk-pakk elkészítheted otthon, és össze sem hasonlítható a boltival. A pesto és a dió jól harmonizál egymással. Ha megkóstolod ezt a tésztát, rendszeresen bekerül majd a családi menübe. 

Diós, pestós tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta
  • 2 evőkanál darabokra vágott dió
  • 5 dkg bazsalikom
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fenyőmag
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy nagyobb fazékban vizet forrni. Amikor elkezd lobogni, dobd bele a tésztát, szórj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, és csepegtesd le. A diót vágd kisebb darabokra, és száraz serpenyőben pirítsd meg pár perc alatt. Figyelj, mert könnyen megég, és akkor keserű lesz. 

A pestóhoz rakd aprítógépbe a megmosott, lecsepegtetett bazsalikomot, a parmezánt, a fenyőmagot, a fokhagymát, egy csipet sót, és dolgozd pépesre. Keverd hozzá az olívaolajat, majd kanalazd a tésztára, és szórd meg darabokra vágott dióval. 
Legközelebb próbáld ki a tésztát petrezselyempestóval is! Gyönyörű, zöld színben pompázik majd a tányérodon. 

Ezt is szeretjük