Isteni diós, meggyes rétes
Időzavarban vagy, mégis ennél friss diós, meggyes rétest? Végy elő egy csomag leveles tésztát!
A klasszikus meggyes rétes dióval még csábítóbb. Ha nem tudsz egy egész délelőttöt a réteskészítésre fordítani, tökéletes megoldás a leveles tészta. A gyors változat is hihetetlenül finom. Ha nincs otthon fagyasztott meggyed, befőttet is használhatsz.
Diós-meggyes rétes
Hozzávalók 12 szelethez
- 1 csomag réteslap
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg vaj
- 6 evőkanál porcukor
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárga
- meggy
Elkészítés:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel körülbelül egy óra alatt. Ha könnyen tudsz már vele dolgozni, nyújtsd ki lisztezett felületen körülbelül három-öt milliméteresre. A darált diót, a kétféle cukrot, a fahéjat és a meggyet jól keverd össze a felolvasztott vajjal.
Töltsd meg a tésztát a meggyes masszával, majd tekerd fel konyharuhával a hagyományos módon, a végeit pedig jól hajtsd be. Kend meg a tetejét kissé felvert tojással, és villával szurkáld meg. Rakd a rétest vajjal kikent tepsibe úgy, hogy a hajtogatott oldala kerüljön alulra, és előremelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt süsd aranybarnára. Várd meg, amíg langyosra hűl, csak utána szeleteld fel. Porcukorral megszórva kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció