Isteni diós, meggyes rétes

Leveles tésztából még gyorsabb

Időzavarban vagy, mégis ennél friss diós, meggyes rétest? Végy elő egy csomag leveles tésztát!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A klasszikus meggyes rétes dióval még csábítóbb. Ha nem tudsz egy egész délelőttöt a réteskészítésre fordítani, tökéletes megoldás a leveles tészta. A gyors változat is hihetetlenül finom. Ha nincs otthon fagyasztott meggyed, befőttet is használhatsz.

15779271 e7daff8449f331893109ed9b5109f2a0 wm

Diós-meggyes rétes

Hozzávalók 12 szelethez

  • 1 csomag réteslap
  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárga
  • meggy
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel körülbelül egy óra alatt. Ha könnyen tudsz már vele dolgozni, nyújtsd ki lisztezett felületen körülbelül három-öt milliméteresre. A darált diót, a kétféle cukrot, a fahéjat és a meggyet jól keverd össze a felolvasztott vajjal.

Töltsd meg a tésztát a meggyes masszával, majd tekerd fel konyharuhával a hagyományos módon, a végeit pedig jól hajtsd be. Kend meg a tetejét kissé felvert tojással, és villával szurkáld meg. Rakd a rétest vajjal kikent tepsibe úgy, hogy a hajtogatott oldala kerüljön alulra, és előremelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt süsd aranybarnára. Várd meg, amíg langyosra hűl, csak utána szeleteld fel. Porcukorral megszórva kínáld.

15779293 6718e2daf862984b7c6164723d7af9cf wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük