Napokig friss, diós, mandulás muffin: ez a süti mindig fantasztikusan sikerül
Édesítsd meg a szürke, téli napokat a csodás, egyszerre puha és roppanós, diós, mandulás muffinnal!

dios-mandulas-muffin-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha egyszerűen és gyorsan szeretnél valami igazán finomat sütni, a muffint mindig érdemes számításba venni. A számos változat közül ne hagyd ki a diós, mandulás sütit se! A gazdag ízvilágú, fahéjjal is megbolondított édesség a kedvenceid közé fog tartozni. Mivel az olaj mellé tej is kerül a tésztába, biztos lehetsz benne, hogy a muffin másnapra sem lesz száraz.

Diós, mandulás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg mandula
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, és vegyítsd a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal. Keverd ki jól a tojásokat a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat és a tejet.

Végül apránként adagold hozzá a lisztes keveréket, és rakd bele a kisebb darabokra vágott diót és a mandulát. A muffinsütőt béleld ki papírral, a masszát kanalazd a formákba háromnegyedig, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd meg. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 

Jó, ha ez az alaprecept is kéznél van, sokféle muffint készíthetsz belőle, rakhatsz bele gyümölcsöket, feldobhatod krémmel. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük