Ellenállhatatlan diós, lekváros pite: a tészta alapja a bevált linzer
Dió, almalekvár és omlós, édes linzertészta: ez a télies pite csak finom lehet.

dios-almalekvaros-pite
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

A legnőiesebb szettek 50 felett: a blézertől lesz igazán csinos »

Házi rizskrém ráncok, pattanások és tág pórusok ellen: a hagyományos ázsiai bőrápolás alapja »

A kantáros nadrág visszatért és nőiesebb, mint valaha: nagyon sikkes tud lenni, ha így viseled »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A dió és a lekvár együtt már sok sütiben bizonyult ellenállhatatlannak, elég csak az egyszerű kevert tésztára gondolni. A hasonló ízvilágú pitében sem fogsz csalódni. Főleg, ha klasszikus linzertésztát választasz alapnak. Ha hideg vajjal és gyorsan dolgozol, ráadásul hűtöd is nyújtás előtt a tésztát, nagy baj nem történhet.  

Diós-lekváros pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 20 dkg almalekvár
  • 20 dkg dió
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral és a sóval. Add hozzá a hideg, felkockázott vajat, és kezdd összemorzsolni. Amikor már eléggé morzsalékos, tedd hozzá a cukrot, a tojást és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Vedd ketté kétharmad-egyharmad arányban, formázz gombócokat, és fóliával lefedve rakd a hűtőbe pihenni legalább fél órára. 
 

A töltelékhez a darált diót keverd össze a kétféle cukorral és a fahéjjal. A nagyobb tésztát lisztezett felületen nyújtsd akkorára, mint a piteformád, és egyengesd is bele. Oszd el rajta egyenletesen a diós keveréket, majd kend meg az almalekvárral. A kisebb tésztát is nyújtsd ki, és vágd fel azonos vastagságú csíkokra, majd fedd be vele a tölteléket. Kend meg felvert tojással, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor szép aranybarna, vedd ki a sütőből. 
Az angolok kedvenc édessége karamellás-banános pite is mesés, legközelebb feltétlenül próbáld ki!

Ezt is szeretjük