Egyszerű diós kuglóf
A diós kuglóf illatos, szemkápráztató és isteni finom. Bármilyen alkalomra elkészítheted.
Könnyű, mégis nagyon elegáns desszert után kutatsz? A diós kuglóffal nyert ügyed van. Ezt a sütit nem kell kelesztened, a tésztájába keverhetsz csokit vagy bármilyen aszalványt. Gyorsan összeállítod, csak a sütés tart kicsit hosszabb ideig. Csokimázzal leöntve még ellenállhatatlanabb.
Diós kuglóf
Hozzávalók 16 szelethez
- 40 dkg darált dió
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 8 tojás
- 5 dkg porcukor
- 1 rúd vanília
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- kakaópor
Elkészítés:
A vajat, a porcukrot, a vanília kikapart belsejét keverd habosra, egyenként add hozzá a tojássárgáját, és reszeld bele a citromhéjat is. A tojásfehérjét verd kemény habbá a csipet sóval, és folyamatosan adagold hozzá a cukrot. A hab felét óvatosan keverd a tojásos krémhez, és forgasd bele a darált diót.
A kuglófformát kend ki vajjal, és szórd meg cukrozatlan kakaóporral, simítsd bele a tésztát, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon körülbelül egy órán át. Mielőtt kiveszed, teszteld. Szúrj a tésztába egy hegyes kést, ha üresen húzod ki, a kuglóf elkészült. Borítsd rácsra, és várd meg, míg kihűl.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció