Egyszerű diós kuglóf

Remek recept kétbalkezeseknek is

A diós kuglóf illatos, szemkápráztató és isteni finom. Bármilyen alkalomra elkészítheted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Könnyű, mégis nagyon elegáns desszert után kutatsz? A diós kuglóffal nyert ügyed van. Ezt a sütit nem kell kelesztened, a tésztájába keverhetsz csokit vagy bármilyen aszalványt. Gyorsan összeállítod, csak a sütés tart kicsit hosszabb ideig. Csokimázzal leöntve még ellenállhatatlanabb.

Diós kuglóf

Hozzávalók 16 szelethez

  • 40 dkg darált dió
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 8 tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat, a porcukrot, a vanília kikapart belsejét keverd habosra, egyenként add hozzá a tojássárgáját, és reszeld bele a citromhéjat is. A tojásfehérjét verd kemény habbá a csipet sóval, és folyamatosan adagold hozzá a cukrot. A hab felét óvatosan keverd a tojásos krémhez, és forgasd bele a darált diót.

A kuglófformát kend ki vajjal, és szórd meg cukrozatlan kakaóporral, simítsd bele a tésztát, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon körülbelül egy órán át. Mielőtt kiveszed, teszteld. Szúrj a tésztába egy hegyes kést, ha üresen húzod ki, a kuglóf elkészült. Borítsd rácsra, és várd meg, míg kihűl.

15865963 9ac7580214d642f51c651bfc0303cf60 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük