Diós kevert süti mennyei csokimázzal
Bő fél óra múlva eheted
Itt a diós sütik szezonja! Ez a pihe-puha, csokival bolondított édesség mindenki ízlését kielégíti.


- Egyszerű és elegáns módja a farmer beszűkítésének, varrógép nélkül: ezt tedd, ha csak picit áll el a dereka »
- Még nincs 60 éves, de a tejfehér frizura mellett döntött: gyönyörű és stílusos az 57 éves nő »
- Durva, milyen bőrhibákat okozhat a gyakori tejfogyasztás: a pattanás csak a kezdet a szakértők szerint »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
A diós kevert sütiben az a fantasztikus, hogy pillanatok alatt összeállítható, az íze pedig csodás. A csoki és a dió már sokszor bizonyított együtt, így ebben a desszertben sem fogsz csalódni. Attól sem kell tartanod, hogy a tészta száraz lesz.
Diós kevert süti
Hozzávalók 16 szelethez:
- 9 evőkanál finomliszt
- 8 evőkanál cukor
- 6 evőkanál étolaj
- 6 evőkanál tej
- 4 evőkanál kakaópor
- 3 tojás
- 2 evőkanál darált dió
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Tetejére
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját keverd össze a cukorral, az olajjal és a tejjel. A lisztet vegyítsd a darált dióval, a sütőporral, a kakaóval, és forgasd a tojássárgás masszába. Végül finoman keverd hozzá a habot. Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, és egyengesd el. Told 180 fokos sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd meg. Végezz tűpróbát, azaz szúrj a sütibe egy tűt. Ha marad rajta tészta, süsd még tovább, ellenkező esetben kiveheted.
A mázhoz a vajat, a porcukrot és a kakaóport olvaszd össze kis lángon. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen. Szükség esetén egy-két evőkanál vizet is adhatsz hozzá. Ha a massza sima, öntsd a tészta tetejére, és gyorsan simítsd el széles késsel vagy spatulával. A süti tetejét díszítsd dióval.

Még több recept