Diós kevert süti mennyei csokimázzal
Bő fél óra múlva eheted
Itt a diós sütik szezonja! Ez a pihe-puha, csokival bolondított édesség mindenki ízlését kielégíti.

- Sikkes és nőies lesz a szetted, ha a természet színeit viseled, amikre rákattant a divat: színes, de mégsem harsány »
- Ezt tedd, hogy dúsabbnak tűnjön és legyezőszerű legyen a szempillád: nem a több réteg festék a megoldás »
- A 46 éves Angelina Jolie szép bőrének titka rém egyszerű: a megfelelő hidratálásban és a fényvédőben hisz »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
A diós kevert sütiben az a fantasztikus, hogy pillanatok alatt összeállítható, az íze pedig csodás. A csoki és a dió már sokszor bizonyított együtt, így ebben a desszertben sem fogsz csalódni. Attól sem kell tartanod, hogy a tészta száraz lesz.
Diós kevert süti
Hozzávalók 16 szelethez
- 9 evőkanál finomliszt
- 8 evőkanál cukor
- 6 evőkanál étolaj
- 6 evőkanál tej
- 4 evőkanál kakaópor
- 3 tojás
- 2 evőkanál darált dió
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Tetejére
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját keverd össze a cukorral, az olajjal és a tejjel. A lisztet vegyítsd a darált dióval, a sütőporral, a kakaóval, és forgasd a tojássárgás masszába. Végül finoman keverd hozzá a habot. Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, és egyengesd el. Told 180 fokos sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd meg. Végezz tűpróbát, azaz szúrj a sütibe egy tűt. Ha marad rajta tészta, süsd még tovább, ellenkező esetben kiveheted.
A mázhoz a vajat, a porcukrot és a kakaóport olvaszd össze kis lángon. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen. Szükség esetén egy-két evőkanál vizet is adhatsz hozzá. Ha a massza sima, öntsd a tészta tetejére, és gyorsan simítsd el széles késsel vagy spatulával. A süti tetejét díszítsd dióval.

Még több recept