Diós kevert süti mennyei csokimázzal

Bő fél óra múlva eheted

Itt a diós sütik szezonja! Ez a pihe-puha, csokival bolondított édesség mindenki ízlését kielégíti.

Diós kevert süti mennyei csokimázzal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A diós kevert sütiben az a fantasztikus, hogy pillanatok alatt összeállítható, az íze pedig csodás. A csoki és a dió már sokszor bizonyított együtt, így ebben a desszertben sem fogsz csalódni. Attól sem kell tartanod, hogy a tészta száraz lesz.

Diós kevert süti

Hozzávalók 16 szelethez

  • 9 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál étolaj
  • 6 evőkanál tej
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál darált dió
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Tetejére

  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját keverd össze a cukorral, az olajjal és a tejjel. A lisztet vegyítsd a darált dióval, a sütőporral, a kakaóval, és forgasd a tojássárgás masszába. Végül finoman keverd hozzá a habot. Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, és egyengesd el. Told 180 fokos sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd meg. Végezz tűpróbát, azaz szúrj a sütibe egy tűt. Ha marad rajta tészta, süsd még tovább, ellenkező esetben kiveheted.

A mázhoz a vajat, a porcukrot és a kakaóport olvaszd össze kis lángon. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen. Szükség esetén egy-két evőkanál vizet is adhatsz hozzá. Ha a massza sima, öntsd a tészta tetejére, és gyorsan simítsd el széles késsel vagy spatulával. A süti tetejét díszítsd dióval.

Ezt is szeretjük