Diós kevert süti mennyei csokimázzal
Bő fél óra múlva eheted
Itt a diós sütik szezonja! Ez a pihe-puha, csokival bolondított édesség mindenki ízlését kielégíti.

Diós kevert süti mennyei csokimázzal
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A diós kevert sütiben az a fantasztikus, hogy pillanatok alatt összeállítható, az íze pedig csodás. A csoki és a dió már sokszor bizonyított együtt, így ebben a desszertben sem fogsz csalódni. Attól sem kell tartanod, hogy a tészta száraz lesz.

Diós kevert süti

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 9 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál étolaj
  • 6 evőkanál tej
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál darált dió
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Tetejére

  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját keverd össze a cukorral, az olajjal és a tejjel. A lisztet vegyítsd a darált dióval, a sütőporral, a kakaóval, és forgasd a tojássárgás masszába. Végül finoman keverd hozzá a habot. Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, és egyengesd el. Told 180 fokos sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd meg. Végezz tűpróbát, azaz szúrj a sütibe egy tűt. Ha marad rajta tészta, süsd még tovább, ellenkező esetben kiveheted.

A mázhoz a vajat, a porcukrot és a kakaóport olvaszd össze kis lángon. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen. Szükség esetén egy-két evőkanál vizet is adhatsz hozzá. Ha a massza sima, öntsd a tészta tetejére, és gyorsan simítsd el széles késsel vagy spatulával. A süti tetejét díszítsd dióval.

Ezt is szeretjük