Diós, banános süti karamellel leöntve: csak keverj össze mindent
Ne hagyd a konyhapulton barnulni a banánt! Süss belőle mennyei kevert sütit dióval, karamellel megbolondítva!

dios-bananos-suti
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

15 ruhadarab ötvenféleképpen: így öltözködj változatosan kis gardróbból »

Gúnyolódni ment a divathétre, stílusikon lett belőle: imádták a fotósok »

Képeken a szezon legfontosabb esküvői trendje: ízléses, elegáns és gyönyörű »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A banánt rengeteg formában fogyaszthatod. Ha magában vagy turmixként unod, készíthetsz belőle palacsintát, tortát, de akár egyszerű kevert sütit is. Minél érettebb banánt teszel bele, annál édesebb lesz, és akár a cukor mennyiségét is csökkentheted. Gyorsan összeállítod, és biztos, hogy napokig puha, omlós marad. A karamellöntet már csak ráadás.

Diós, banános süti

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 4 db banán
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj

A karamellöntethez

  • 12 dkg cukor
  • 7.5 cl habtejszín
  • 2.5 dkg vaj
  • 2 evőkanál víz
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverd ki jól a kétféle cukorral, és add hozzá a villával áttört banánt. Dolgozd hozzá a tojásokat, majd a sütőporral, a fahéjjal és a darált dióval elkevert lisztet. A masszát egyengesd sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe, majd 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. 
Ha a teteje aranybarna, végezz tűpróbát. Szúrj a tészta közepébe egy hegyes kést, ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 

Az öntethez szórd egy lábosba a cukrot, és add hozzá a vizet. Közepes tűzön olvaszd össze, majd amikor aranybarna lesz, húzd le a tűzről. Öntsd hozzá a tejszínt, tedd hozzá a vajat és a sót. Vigyázz, mert nagyon fröcsöghet. Rakd vissza a tűzre, és kevergesd addig, amíg a massza homogén nem lesz. Öntsd a karamellt a kihűlt süti tetejére. 

A banán zabpehellyel is isteni, készíts belőlük kis kosárkákat. Még liszt sem kell bele. 

Ezt is szeretjük