Pihe-puha diós banánkenyér kevés munkával: csak keverd össze, és mehet a sütőbe
A diós banánkenyér tökéletes desszert vagy akár reggeli is lehet. Az összeállítása egyszerű és villámgyors.

banankenyer
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Barnulásnak indult banánból mennyei édességet készíthetsz. A puha tésztát a roppanós dió és a fahéj még élvezetesebbé teszi. A cukor mennyisége a banán édességétől függően változhat. A banánkenyeret összedobni csupán 10-15 perc, a sütési idő viszont kicsit hosszadalmas. Nagy előnye, hogy a szaftos tészta napokig nem szárad ki.

Diós banánkenyér

Hozzávalók:

  • 3 db banán
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 7 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

A banánt villával nyomkodd össze. Add hozzá az olvasztott vajat, a cukrot, majd jól keverd össze. Dolgozd hozzá a tojást és a vaníliás cukrot is. Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a kis darabokra vágott diót, majd forgasd a banános masszához.

Egyengesd a simára dolgozott tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába. Előmelegített sütőben, 175 fokon süsd körülbelül 50-60 percen át. Mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát. Ha a sütibe szúrt tűre vagy hegyes késre nem tapad massza, elkészült. 
A banánkenyér közepébe akár krémsajtot is csempészhetsz, úgy is mennyei lesz a végeredmény. 

Ezt is szeretjük