Pihe-puha diós banánkenyér kevés munkával: csak keverd össze, és mehet a sütőbe
A diós banánkenyér tökéletes desszert vagy akár reggeli is lehet. Az összeállítása egyszerű és villámgyors.
Barnulásnak indult banánból mennyei édességet készíthetsz. A puha tésztát a roppanós dió és a fahéj még élvezetesebbé teszi. A cukor mennyisége a banán édességétől függően változhat. A banánkenyeret összedobni csupán 10-15 perc, a sütési idő viszont kicsit hosszadalmas. Nagy előnye, hogy a szaftos tészta napokig nem szárad ki.
Diós banánkenyér
Hozzávalók
- 3 db banán
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg dió
- 7 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A banánt villával nyomkodd össze. Add hozzá az olvasztott vajat, a cukrot, majd jól keverd össze. Dolgozd hozzá a tojást és a vaníliás cukrot is. Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a kis darabokra vágott diót, majd forgasd a banános masszához.
Egyengesd a simára dolgozott tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába. Előmelegített sütőben, 175 fokon süsd körülbelül 50-60 percen át. Mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát. Ha a sütibe szúrt tűre vagy hegyes késre nem tapad massza, elkészült.
A banánkenyér közepébe akár krémsajtot is csempészhetsz, úgy is mennyei lesz a végeredmény.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció