Álomfinom almatorta roppanós dióval: egyszerű kevert tésztából készül
A csodás illatú kevert tészta az almának köszönhetően napokig puha marad, a roppanós dió pedig még izgalmasabbá teszi.

almas-dios-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kell, hogy egy torta feltétlenül bonyolult és krémes legyen! Süsd meg az almával gazdagított kevert tésztát mutatós formában, és csábító, könnyen szeletelhető sütit kapsz, ami tea, kávé mellé is tökéletes, sőt különleges alkalmakra is kirukkolhatsz vele. Ez a desszert még a piskótánál is lágyabb. 

Diós almatorta recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 3 db alma
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3 db tojás
  • dió
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az almát pucold meg, és vágd kisebb kockákra, locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon be a gyümölcs. A lisztet, a sütőport és a fahéjat vegyítsd egy tálban. A tojásokat üsd egy másik edénybe, habosítsd jól a kétféle cukorral, majd forgasd össze a lisztes keverékkel és az almával. 

Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába. A tetejére rakj diódarabokat. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. 
Az almás pitét fordítva is elkészítheted, ahogy a franciák. A gyümölcs megkaramellizálódik, és finom szaftos lesz. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük