Álomfinom almatorta roppanós dióval: egyszerű kevert tésztából készül
A csodás illatú kevert tészta az almának köszönhetően napokig puha marad, a roppanós dió pedig még izgalmasabbá teszi.

almas-dios-suti
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Mindig elegáns lesz a sál, ha így kötöd meg: egyszerű technikák, amiktől garantáltan nőies lesz a megjelenés »

Tónusos, karcsú test, kis helyen is végezhető gyakorlatokkal: személyi edző tippjei az otthoni tornához »

A fekete leggings nem nadrág, de az utcán is bevethető, ha erre figyelsz: így variáld nőiesen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem kell, hogy egy torta feltétlenül bonyolult és krémes legyen! Süsd meg az almával gazdagított kevert tésztát mutatós formában, és csábító, könnyen szeletelhető sütit kapsz, ami tea, kávé mellé is tökéletes, sőt különleges alkalmakra is kirukkolhatsz vele. Ez a desszert még a piskótánál is lágyabb. 

Diós almatorta recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 3 db alma
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3 db tojás
  • dió
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az almát pucold meg, és vágd kisebb kockákra, locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon be a gyümölcs. A lisztet, a sütőport és a fahéjat vegyítsd egy tálban. A tojásokat üsd egy másik edénybe, habosítsd jól a kétféle cukorral, majd forgasd össze a lisztes keverékkel és az almával. 

Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába. A tetejére rakj diódarabokat. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. 
Az almás pitét fordítva is elkészítheted, ahogy a franciák. A gyümölcs megkaramellizálódik, és finom szaftos lesz. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük