Álomfinom almatorta roppanós dióval: egyszerű kevert tésztából készül
A csodás illatú kevert tészta az almának köszönhetően napokig puha marad, a roppanós dió pedig még izgalmasabbá teszi.
Nem kell, hogy egy torta feltétlenül bonyolult és krémes legyen! Süsd meg az almával gazdagított kevert tésztát mutatós formában, és csábító, könnyen szeletelhető sütit kapsz, ami tea, kávé mellé is tökéletes, sőt különleges alkalmakra is kirukkolhatsz vele. Ez a desszert még a piskótánál is lágyabb.
Diós almatorta recept
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 3 db alma
- 12 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 3 db tojás
- dió
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Az almát pucold meg, és vágd kisebb kockákra, locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon be a gyümölcs. A lisztet, a sütőport és a fahéjat vegyítsd egy tálban. A tojásokat üsd egy másik edénybe, habosítsd jól a kétféle cukorral, majd forgasd össze a lisztes keverékkel és az almával.
Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába. A tetejére rakj diódarabokat. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
Az almás pitét fordítva is elkészítheted, ahogy a franciák. A gyümölcs megkaramellizálódik, és finom szaftos lesz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció