Rusztikus diós, almás süti: a tésztát 10 perc alatt összeállítod

A diós, almás süti igazi klasszikus, nem drága, és csodás íze van.

Rusztikus diós, almás süti: a tésztát 10 perc alatt összeállítod
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ősz legfinomabb ízei egy tepsiben! Ha nem akarsz kockáztatni, a diós-almás sütit vesd be. A lédús, egészséges alma mindig kéznél van. Tökéletesen harmonizál a dióval, és jót tesz a tésztának, ha nem darálva, hanem kisebb darabokban kerül bele. Amint megérzed a süti illatát, alig bírod kivárni, míg ehetőre hűl. Tökéletes desszert, csomagolhatsz belőle tízóraira, és a kávé mellé is jólesik. 

Diós, almás süti

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 1.5 bögre cukor
  • 1 bögre olaj
  • 0.5 bögre dió
  • 3 db alma
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az almát vágd kisebb darabokra, és locsold meg a citrom levével. Üsd egy tálba a tojásokat, keverd ki jól a cukorral, az olajjal és a vaníliás cukorral. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót, majd forgasd hozzá a tojásos keverékhez. Dolgozd hozzá az almát és az apróra vágott diót is. 
 

Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Ha beleszúrsz egy tűt, és nem lesz ragacsos, kiveheted a sütit a sütőből. Várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel, és porcukorral megszórva kínáld. 
Az almás pitét sem lehet megunni! Ha bevált arányokkal dolgozol, biztos a siker. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük