Mennyei diós-almás kevert süti: egyszerre édes és savanykás
Az édes dió és a savanykás alma együtt szerepel ebben az egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb kevert sütiben.
A dió és az alma mennyei párost alkotnak a süteményekben. Ma már bármelyik piacon kaphatsz pucolt diót, így a hámozás hosszú és kellemetlen folyamatától is megkímélheted magad. A többi hozzávalót pedig csak keverd össze, told az egészet a sütőbe, és élvezd, ahogy az ínycsiklandó illatok átjárják a lakást.
Diós-almás kevert süti
Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 15 dkg dióbél
- 15 dkg cukor
- 4 alma
- 4 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál citromlé
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 175 fokra. A dióbelet mozsárban törd durvára, vagy késsel darabold fel. Az almát hámozd meg, reszeld le, és csepegtess rá egy kis citromlevet, hogy ne barnuljon meg.
Egy tálban keverd el a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a gyömbért, a fahéjat és a szegfűszeget. Egy másik tálban keverd habosra a tojásokat a kétféle cukorral, majd csorgasd hozzá az olajat, add hozzá az almát és a fűszeres lisztet. Keverj belőle csomómentes tésztát, végül kanalazd hozzá a dióbelet is. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tortaformában, és told a sütőbe annyi időre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Akkor szeleteld fel, amikor már teljesen kihűlt.
Diót nem csak süteménybe tehetsz - Al Capone kedvenc étele például a mascarponés diós tészta volt, amit te is könnyedén elkészíthetsz otthon.
- alma
- sütemény
- dió
- almás sütemények
- kevert süti
- almás-diós kevert
- diós kevert süti
- dió sütemény
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció