Mennyei diós-almás kevert süti: egyszerre édes és savanykás

Az édes dió és a savanykás alma együtt szerepel ebben az egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb kevert sütiben.

Diós-almás kevert süti receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A dió és az alma mennyei párost alkotnak a süteményekben. Ma már bármelyik piacon kaphatsz pucolt diót, így a hámozás hosszú és kellemetlen folyamatától is megkímélheted magad. A többi hozzávalót pedig csak keverd össze, told az egészet a sütőbe, és élvezd, ahogy az ínycsiklandó illatok átjárják a lakást.

Diós-almás kevert süti

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg dióbél
  • 15 dkg cukor
  • 4 alma
  • 4 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 175 fokra. A dióbelet mozsárban törd durvára, vagy késsel darabold fel. Az almát hámozd meg, reszeld le, és csepegtess rá egy kis citromlevet, hogy ne barnuljon meg.

Egy tálban keverd el a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a gyömbért, a fahéjat és a szegfűszeget. Egy másik tálban keverd habosra a tojásokat a kétféle cukorral, majd csorgasd hozzá az olajat, add hozzá az almát és a fűszeres lisztet. Keverj belőle csomómentes tésztát, végül kanalazd hozzá a dióbelet is. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tortaformában, és told a sütőbe annyi időre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Akkor szeleteld fel, amikor már teljesen kihűlt.

Diót nem csak süteménybe tehetsz - Al Capone kedvenc étele például a mascarponés diós tészta volt, amit te is könnyedén elkészíthetsz otthon.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük