A tökéletes dinsztelt lilakáposzta receptje: almával, borral még finomabb
Zsírosabb húsok tökéletes kísérője lehet a fűszeres, dinsztelt lilakáposzta.

A tökéletes dinsztelt lilakáposzta receptje: almával, borral még finomabb
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy szép fej lila- vagy vöröskáposztához bármikor és bármilyen boltban hozzájuthatsz. Kevés munkával fantasztikus köretet készíthetsz belőle. Kacsa, liba és disznótoros mellé is jól illik a karamellizált, fűszerekkel és borral feldobott vöröskáposzta. Egyszerre édes és savanyú, igazán ínycsiklandó. Ne várd meg, míg kihűl, melegen a legfinomabb.  

Dinsztelt lilakáposzta

Hozzávalók

  • 1 fej lilakáposzta
  • 1 db alma
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 1 evőkanál zsír
  • 5 cukor
Recept idők

Elkészítés:

Lehetőleg nagyobb, keményebb káposztát válassz. A külső levelét szedd le, mosd meg, a torzsáját vágd ki, és vékonyan szeleteld fel. Sózd meg, és pihentesd egy kicsit. Az almát vágd kisebb darabokra. Rakd egy lábosba a zsírt, olvaszd fel, dobd rá a cukrot és az apróra vágott hagymát, majd karamellizáld meg. Tedd rá a káposztát, az almát, önts rá kevés vizet, és szórd meg köménymaggal. Kevergetve párold meg a káposztát. Amikor már puha, öntsd rá a bort, és hagyd még a tűzön öt percig. Ha kicsit savanykásabban szereted, locsold meg kevés ecettel. 

 

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük