A tökéletes dinsztelt lilakáposzta receptje: almával, borral még finomabb
Zsírosabb húsok tökéletes kísérője lehet a fűszeres, dinsztelt lilakáposzta.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
Egy szép fej lila- vagy vöröskáposztához bármikor és bármilyen boltban hozzájuthatsz. Kevés munkával fantasztikus köretet készíthetsz belőle. Kacsa, liba és disznótoros mellé is jól illik a karamellizált, fűszerekkel és borral feldobott vöröskáposzta. Egyszerre édes és savanyú, igazán ínycsiklandó. Ne várd meg, míg kihűl, melegen a legfinomabb.
Dinsztelt lilakáposzta
Hozzávalók
- 1 fej lilakáposzta
- 1 db alma
- 1 teáskanál köménymag
- 1 db vöröshagyma
- 2 dl vörösbor
- 1 evőkanál zsír
- só
- 5 cukor
Elkészítés:
Lehetőleg nagyobb, keményebb káposztát válassz. A külső levelét szedd le, mosd meg, a torzsáját vágd ki, és vékonyan szeleteld fel. Sózd meg, és pihentesd egy kicsit. Az almát vágd kisebb darabokra. Rakd egy lábosba a zsírt, olvaszd fel, dobd rá a cukrot és az apróra vágott hagymát, majd karamellizáld meg. Tedd rá a káposztát, az almát, önts rá kevés vizet, és szórd meg köménymaggal. Kevergetve párold meg a káposztát. Amikor már puha, öntsd rá a bort, és hagyd még a tűzön öt percig. Ha kicsit savanykásabban szereted, locsold meg kevés ecettel.


Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept