A tökéletes dinsztelt lilakáposzta receptje: almával, borral még finomabb
Zsírosabb húsok tökéletes kísérője lehet a fűszeres, dinsztelt lilakáposzta.

A tökéletes dinsztelt lilakáposzta receptje: almával, borral még finomabb
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Egyetlen frizura, minden alkalomra: a kilencvenes évek buborékkontyai inspirálták »

Ettől a sminktől ragyog úgy a 66 éves szépségnagykövet bőre: lesd el, hogy készül »

Hailey Baldwin az életben nem ilyen: most a nőiessége kap hangsúlyt, nem a vagánysága »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy szép fej lila- vagy vöröskáposztához bármikor és bármilyen boltban hozzájuthatsz. Kevés munkával fantasztikus köretet készíthetsz belőle. Kacsa, liba és disznótoros mellé is jól illik a karamellizált, fűszerekkel és borral feldobott vöröskáposzta. Egyszerre édes és savanyú, igazán ínycsiklandó. Ne várd meg, míg kihűl, melegen a legfinomabb.  

Dinsztelt lilakáposzta

Hozzávalók:

  • 1 fej lilakáposzta
  • 1 db alma
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 1 evőkanál zsír
  • 5 cukor
Recept idők

Elkészítés:

Lehetőleg nagyobb, keményebb káposztát válassz. A külső levelét szedd le, mosd meg, a torzsáját vágd ki, és vékonyan szeleteld fel. Sózd meg, és pihentesd egy kicsit. Az almát vágd kisebb darabokra. Rakd egy lábosba a zsírt, olvaszd fel, dobd rá a cukrot és az apróra vágott hagymát, majd karamellizáld meg. Tedd rá a káposztát, az almát, önts rá kevés vizet, és szórd meg köménymaggal. Kevergetve párold meg a káposztát. Amikor már puha, öntsd rá a bort, és hagyd még a tűzön öt percig. Ha kicsit savanykásabban szereted, locsold meg kevés ecettel. 

 

Ezt is szeretjük