Görögdinnyés-mascarponés pohárkrém

Így lesz igazán ellenállhatatlan

A dinnyés-mascarponés pohárkrém lágy, hűsít és szuperkönnyű.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pohárkrémek nagy előnye, hogy rövid idő alatt tetszetős és ínycsiklandó eredményt érhetsz el. A dinnyés-mascarponés pohárkrémet a pirított szezámmag teszi igazán különlegessé. Kard Éva receptje.

Dinnyés-mascarponés pohárkrém

Hozzávalók

  • 50 dkg görögdinnye
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1-2 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

Távolítsd el a dinnye héját, magozd ki, majd kockázd fel. A mascarponét dolgozd össze ízlés szerint a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt verd kemény habbá, és óvatosan, lassú mozdulatokkal keverd a mascarponés krémhez. Felváltva kanalazd a fagylaltoskelyhekbe a dinnyét és a krémet. Legalább fél órára tedd a hűtőbe, hogy kellőképpen lehűljön.

Karamellizáld meg a szezámmagot: tedd egy tányérba, majd add hozzá a barna cukrot. Keverd össze egy evőkanál vízzel. Arra ügyelj, hogy ne legyen  túl folyós az állaga. Ha száraznak találod, még egy pici vizet tehetsz hozzá. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd kis halmokba kanalazd rá a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon, körülbelül öt perc alatt karamellizáld szép barnára.

A sütőből kivéve hagyd hűlni egy kicsit, majd szépen húzd le róla a sütőpapírt. Tálalás előtt tördeld ízlésednek megfelelő darabokra, vagy morzsold össze, hogy darát kapj. A hűtőből kivéve szórd meg a dinnyés-mascarponés pohárkrém tetejét a karamellizált szezámmaggal.

15884289 9926090623ed3b6f35a6a56fe4b45a39 wm

Olvastad már?

Ezt is szeretjük