Darált húsos ravioli sok sajttal
Az olaszok is így csinálják
Felejtsd el a mirelit tésztát, készítsd a darált húsos raviolit saját magad. Nem bonyolult, csak időigényes.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok népszerű tésztáját eredetileg spenóttal és túróval töltötték, ma legalább százféleképpen csinálják. Az egyik legfinomabb a darált húsos ravioli. Megéri beszerezni egy speciális kiszúrót, annak hiányában vedd elő a derelyevágódat. Balkai Marianna receptje a tésztaimádók egyik kedvence lesz.

Darált húsos ravioli

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • csipet só

Töltelék

  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg mozzarella
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors, oregánó
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Üsd a liszthez a tojásokat, tégy hozzá kevés sót, és alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha a tészta rugalmas és puha. Formázz belőle cipót, és fóliába csomagolva rakd a hűtőbe egy órára.

Közben készítsd el a tölteléket. Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, add hozzá a húst, fehéredésig kevergesd, majd kis lángon párold puhára. Ízesítsd oregánóval, bazsalikommal, sózd, borsozd. Ha kész, hűtsd meg, reszeld hozzá a sajtot, és alaposan keverd össze.

Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen géppel vagy kézzel nyújtsd vékonyra, és vágd két részre. Az egyik lapra tégy evőkanálnyi halmokat egymástól öt centis távolságra, majd fedd be az üresen hagyott tésztával. Szúrd ki raviolikészítővel, vagy derelyevágó segítségével formázz kis batyukat. A széleket nyomkodd le, különben könnyen kifolyhat a töltelék. A raviolit lobogó, sós vízben körülbelül öt perc alatt főzd készre, majd szűrd le. Arra ügyelj, hogy ne rakj egyszerre sok tésztát a vízbe, inkább több részletben főzd ki. Tálaláskor szórd meg sajttal, és szósszal is leboríthatod.

Ezt is szeretjük