Fűszeres darált hússal, zöldségekkel töltött sütőtök: sok sajttal a tetején még jobb
Az édeskés sütőtökhöz jól illik a kellemesen fűszeres, darált húsos ragu. Az olvadt sajt pedig még vonzóbbá teszi a fogást.

- Kiderült, mi alapján válogatnak a magyarok a kozmetikumok között: nőtt a természetes alapanyagok iránti érdeklődés »
- 4 legendás filmcsillag, akinek a szépsége örök: vonzó kisugárzásukon nem fogott az idő »
- A ’90-es évek gyönyörű szupermodellje szinte semmit sem változott: csodás képeken a 49 éves Shalom Harlow »

- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Gáspár Virág ilyen vékony még sosem volt: alig ismerni fel a fogyása után
A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag sütőtököt készítsd el a legváltozatosabban! Biztosan nem bánod meg, ha töltve kerül az asztalra. A ragu a zöldségeknek köszönhetően még finomabb lesz. Bár viszonylag hosszú ideig kell sütni, egyáltalán nincs vele sok munka.
Darált hússal, zöldségekkel töltött sütőtök
Hozzávalók
- 1 db sütőtök
- 50 dkg darált hús
- 1 db zeller
- 2 db paradicsom
- 2 evőkanál olaj
- 1 db paprika
- 1 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál kakukkfű (szárított)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A sütőtököt mosd meg, törölgesd szárazra, és óvatosan vágd ketté egy éles késsel. Kanalazd ki a belsejét, a magokat tedd félre. Helyezd a tököt egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tedd a sütőbe 35 percre.
Közben készítsd el a ragut. Hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, és dobd rá az apróra vágott vöröshagymát. Amikor üveges, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zellert, a paprikát, a répát, a paradicsomot, és a zöldségekkel is süsd egy kicsit. Mehet hozzá a darált hús is, ízesítsd kakukkfűvel, sóval és borssal, majd párold 15 percig.
A darált húsos keveréket kanalazd a tökbe, szórd meg reszelt sajttal, és told vissza a sütőbe 35 percre. Amikor a sajt megolvad, a tök teljesen puha, vedd ki a sütőből. Tálaláskor még friss zöldfűszerekkel, pirított tökmaggal is turbózhatod.
Mézédes sütőtökkel a rizottót is még finomabbá teheted. Tökéletes és laktató főétel lehet.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept