Fűszeres darált hússal, zöldségekkel töltött sütőtök: sok sajttal a tetején még jobb

Az édeskés sütőtökhöz jól illik a kellemesen fűszeres, darált húsos ragu. Az olvadt sajt pedig még vonzóbbá teszi a fogást.

daralt-hussal-toltott-tok-recept
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag sütőtököt készítsd el a legváltozatosabban! Biztosan nem bánod meg, ha töltve kerül az asztalra. A ragu a zöldségeknek köszönhetően még finomabb lesz. Bár viszonylag hosszú ideig kell sütni, egyáltalán nincs vele sok munka. 

Darált hússal, zöldségekkel töltött sütőtök

Hozzávalók

  • 1 db sütőtök
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db zeller
  • 2 db paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db paprika
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű (szárított)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt mosd meg, törölgesd szárazra, és óvatosan vágd ketté egy éles késsel. Kanalazd ki a belsejét, a magokat tedd félre. Helyezd a tököt egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tedd a sütőbe 35 percre. 
 

Közben készítsd el a ragut. Hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, és dobd rá az apróra vágott vöröshagymát. Amikor üveges, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zellert, a paprikát, a répát, a paradicsomot, és a zöldségekkel is süsd egy kicsit. Mehet hozzá a darált hús is, ízesítsd kakukkfűvel, sóval és borssal, majd párold 15 percig.

 

 A darált húsos keveréket kanalazd a tökbe, szórd meg reszelt sajttal, és told vissza a sütőbe 35 percre. Amikor a sajt megolvad, a tök teljesen puha, vedd ki a sütőből. Tálaláskor még friss zöldfűszerekkel, pirított tökmaggal is turbózhatod.

Mézédes sütőtökkel a rizottót is még finomabbá teheted. Tökéletes és laktató főétel lehet.  

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük