Sütőben sült, darált hússal töltött tök: laktató és nagyon finom

A sütőtököt készítsd el a legváltozatosabban! Kóstold meg töltve is, darált hússal kiadós és ízletes.

Sütőben sült, darált hússal töltött tök

Használd ki, hogy itt a sütőtök szezonja, akár izgalmas főétel is lehet belőle! Az édes tökhöz a sós feta és a fűszeres darált húsos töltelék remekül illik. A tartalmas, laktató fogás mellé külön köret nem is kell. Már akkor megjön mindenki étvágya, amikor a sütőben piruló étel illata belengi a lakást. 

Darált hússal töltött tök

Hozzávalók

  • 1 db sütőtök
  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg feta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A tököt vágd félbe, a magjait távolítsd el. Tedd egy tepsibe, majd 180 fokon süsd 40 percig. Közben a vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, kevergesd fehéredésig, majd ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával, és párold 15 percig. 

Az elősütött tököt vedd ki a sütőből. Ha szükséges, a belsejében készíts még nagyobb mélyedést, a kivájt sütőtökdarabokat pedig forgasd a darált húshoz. Töltsd meg vele a tököt, és a tetejére rakd a felkockázott feta sajtot. Süsd még körülbelül 20-30 percig, amíg a tök teljesen puha lesz. Petrezselyemmel megszórva kínáld. 
Mézédes sütőtökkel a rizottót is még finomabbá teheted. Tökéletes és laktató főétel lehet.  

Olvastad már?

Ezt is szeretjük