Darált hússal töltött karfiol: így még soha nem próbáltad
Szénhidrátszegény vacsora vagy ebéd lehet a töltött karfiol.

Darált hússal töltött karfiol: így még soha nem próbáltad
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karfiol és a darált hús már sokszor bizonyított együtt. Ezúttal próbáld ki, hogy a zöldségbe töltöd a húsos masszát. Önmagában is teljes fogás, mert laktató, így nem is kell mellé köret.

Darált hússal töltött karfiol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db karfiol
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál kömény
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiol aljáról vágd le a zöldet, de ügyelj, hogy a fej egyben maradjon. Mosd meg, és enyhén sós vízben főzd 10 percig. Ezt követően szűrd le, csepegtesd le. Figyelj, hogy véletlenül se essen szét. A vöröshagymát vágd apróra, a paprikát pedig kis kockákra, és keverd a darált húshoz. Add hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, a pirospaprikát, a köményt, és az egészet jól dolgozd össze. 
 

Egy tűzálló tálat vékonyan kenj ki olajjal. A karfiolba készíts lyukakat éles, vékony pengéjű késsel, majd ezekbe a mélyedésekbe nyomkodj húsos masszát. Rakd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.  

Ezt is szeretjük