Darált hússal töltött karfiol: így még soha nem próbáltad
Szénhidrátszegény vacsora vagy ebéd lehet a töltött karfiol.
A karfiol és a darált hús már sokszor bizonyított együtt. Ezúttal próbáld ki, hogy a zöldségbe töltöd a húsos masszát. Önmagában is teljes fogás, mert laktató, így nem is kell mellé köret.
Darált hússal töltött karfiol
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db karfiol
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 db vöröshagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál kömény
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A karfiol aljáról vágd le a zöldet, de ügyelj, hogy a fej egyben maradjon. Mosd meg, és enyhén sós vízben főzd 10 percig. Ezt követően szűrd le, csepegtesd le. Figyelj, hogy véletlenül se essen szét. A vöröshagymát vágd apróra, a paprikát pedig kis kockákra, és keverd a darált húshoz. Add hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, a pirospaprikát, a köményt, és az egészet jól dolgozd össze.
Egy tűzálló tálat vékonyan kenj ki olajjal. A karfiolba készíts lyukakat éles, vékony pengéjű késsel, majd ezekbe a mélyedésekbe nyomkodj húsos masszát. Rakd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept