Darált húsos karfiol egészben töltve: már a látványa is csábító
Ilyen étvágygerjesztő fogást is készíthetsz az egyszerű és olcsó karfiolból! Darált hússal töltve, sok sajttal igazán vonzó.

daralt-hussal-toltott-karfiol-receptje
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

10 másodperc, és kiderül a testéletkorod – Lehet, hogy nem annyi, mint amire gondolnál »

Könnyed menyasszonyi smink nyári esküvőhöz: tartós és kényelmes a nagy hőségben is »

A felismerhetetlenségig szétvágta a pólóját, gyönyörű ruhát készített belőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karfiolt nem véletlenül imádják a diétázók, hisz alig van benne szénhidrát, viszont rengeteg vitamint és rostot tartalmaz. Ez a fogás majdnem olyan, mint a rakott karfiol, csak ezúttal a darált hús a karfiolrózsák közé kerül, így sokkal csábítóbb lesz a zöldség. Ha vigyázol a vonalaidra, csirkehúsból készítsd a tölteléket. Köret már nem is kell hozzá.  

Darált hússal töltött karfiol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db nagyobb karfiol
  • 30 dkg darált csirkemell
  • 15 dkg sajt
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, az alsó rózsáit óvatosan vágd ki. Rakd lobogó vízbe, és főzd enyhén sós vízben forrástól számítva nyolc percig. Óvatosan szedd ki, és csepegtesd le. Egy tálban keverd össze a darált húst, a tejfölt, az apróra vágott vöröshagymát, a préselt fokhagymát, a kivágott, feldarabolt karfiolt és öt deka reszelt sajtot. Ízesítsd sóval, borssal, és rakd hozzá az aprított petrezselymet. 


Tedd kevés zsiradékkal kikent lábosba a karfiolt, és óvatosan töltsd az alsó rózsák helyére a darált húsos masszát. Süsd 180 fokon 30 percig, majd húzd ki a sütőből. A tetejére és az oldalára szórj reszelt sajtot. Told vissza, és várd meg, amíg a sajt megpirul.

Ha szereted a házias, régi ízeket, a prézlis karfiolt is készítsd el időről időre! 

Ezt is szeretjük