Darált hússal töltött karfiol: így még soha nem próbáltad
Szénhidrátszegény vacsora vagy ebéd lehet a töltött karfiol.
A karfiol és a darált hús már sokszor bizonyított együtt. Ezúttal próbáld ki, hogy a zöldségbe töltöd a húsos masszát. Önmagában is teljes fogás, mert laktató, így nem is kell mellé köret.
Darált hússal töltött karfiol
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db karfiol
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 db vöröshagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál kömény
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A karfiol aljáról vágd le a zöldet, de ügyelj, hogy a fej egyben maradjon. Mosd meg, és enyhén sós vízben főzd 10 percig. Ezt követően szűrd le, csepegtesd le. Figyelj, hogy véletlenül se essen szét. A vöröshagymát vágd apróra, a paprikát pedig kis kockákra, és keverd a darált húshoz. Add hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, a pirospaprikát, a köményt, és az egészet jól dolgozd össze.
Egy tűzálló tálat vékonyan kenj ki olajjal. A karfiolba készíts lyukakat éles, vékony pengéjű késsel, majd ezekbe a mélyedésekbe nyomkodj húsos masszát. Rakd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció