Fűszeres, darált húsos tepsis krumpli sok sajttal: jó szaftos lesz
A hagyományos rakott krumpli alternatívájaként is elkészítheted a darált húsos tepsis krumplit. Az ízletes fogás jó eséllyel lesz nagy kedvenc.


- Pattanás, puffadt arc és bőrszárazság: az alkohol a bőrre is káros hatással van »
- Furcsa képek jelentek meg a 35 éves Irina Shaykról: zöld hajjal mutatja be a magányos jövőt »
- 7 híresség, aki divatot teremtett merész frizurájával: már akkor így viselték a hajukat, amikor még senki nem merte bevállalni »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
- Hogy néz ki egy női test közel 100 kilós fogyás után? A 31 éves nő bátran megmutatta, miután egészséges lett
A rakott ételek praktikusak, hisz laktatóak, szaftosak, változatosak, a tepsiben pedig jól összeérnek a különböző izgalmas ízek. A krumplit számtalan módon variálhatod, a klasszikus kolbászos, tojásos változat mellett érdemes új receptekkel is kísérletezni. A tejszínnel összesütött, nyúlós sajtréteggel borított darált húsos krumpli bármikor megállja a helyét. Ebből az adagból mindenki tud repetázni.
Darált húsos, sajtos tepsis krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg sajt
- 3 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál olaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit héjában tedd fel főni sós vízben, körülbelül 30 perc alatt puhul meg. Pucold meg, majd amikor kihűl, vágd egyforma vékony karikákra.
A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg, majd tedd hozzá a darált húst. Kevergesd fehéredésig, és fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal. Mikor a hús leve elfő, öntsd hozzá a zúzott fokhagymával elkevert tejszínt, és rottyantsd össze pár perc alatt.
Egy kivajazott tepsibe vagy tűzálló tál aljába rakj le egy réteg krumplit, arra kerül a darált húsos keverék, majd rétegezd tovább a hozzávalókat. Arra figyelj csak, hogy a tetejére krumpli kerüljön. Kend meg tejföllel, majd szórd meg reszelt sajttal. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
A héjában főtt, lapított krumpli is igazi különlegesség, sok tejföllel meglocsolva igazán csábító.
Még több recept