Fűszeres, darált húsos tepsis krumpli sok sajttal: jó szaftos lesz
A hagyományos rakott krumpli alternatívájaként is elkészítheted a darált húsos tepsis krumplit. Az ízletes fogás jó eséllyel lesz nagy kedvenc.

daralt-husos-rakott-krumpli-receptje
Ez is érdekelhet

Tavaszindító Vásárlási Maraton! (x)

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

Szupernőies, de rém egyszerű frizura rövid hajú koszorúslányoknak: ez a minikonty percek alatt elkészül »

Mintha retusálná a fáradtság nyomait, és láthatatlan a bőrön: multifunkciós, hidratáló alapozót teszteltetünk »

A miniszoknya cseppet sem közönséges, ha így viseled: nőies és elegáns is lehet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott ételek praktikusak, hisz laktatóak, szaftosak, változatosak, a tepsiben pedig jól összeérnek a különböző izgalmas ízek. A krumplit számtalan módon variálhatod, a klasszikus kolbászos, tojásos változat mellett érdemes új receptekkel is kísérletezni. A tejszínnel összesütött, nyúlós sajtréteggel borított darált húsos krumpli bármikor megállja a helyét. Ebből az adagból mindenki tud repetázni. 

 

Darált húsos, sajtos tepsis krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában tedd fel főni sós vízben, körülbelül 30 perc alatt puhul meg. Pucold meg, majd amikor kihűl, vágd egyforma vékony karikákra. 
A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg, majd tedd hozzá a darált húst. Kevergesd fehéredésig, és fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal. Mikor a hús leve elfő, öntsd hozzá a zúzott fokhagymával elkevert tejszínt, és rottyantsd össze pár perc alatt. 
 

Egy kivajazott tepsibe vagy tűzálló tál aljába rakj le egy réteg krumplit, arra kerül a darált húsos keverék, majd rétegezd tovább a hozzávalókat. Arra figyelj csak, hogy a tetejére krumpli kerüljön. Kend meg tejföllel, majd szórd meg reszelt sajttal. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.  
A héjában főtt, lapított krumpli is igazi különlegesség, sok tejföllel meglocsolva igazán csábító. 

Ezt is szeretjük