Darált húsos rakott padlizsán, nyúlós sajttal a tetején: egyszerű, mégis nagyon finom
A tepsis zöldségek szerelmesei biztos, hogy nagy örömmel készítenek darált hússal és sok sajttal egybesütött rakott padlizsánt.

rakott padlizsan
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott zöldségek többek között azért is zseniális ételek, mert mindig a kedved szerint variálhatod őket, a lényeg a darált húsos ragu és a megfelelő fűszerezés. A rakott padlizsán igazi vonzereje az egyszerűségében rejlik: csak állítsd össze villámgyorsan, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek a sütőben.

Darált húsos rakott padlizsán receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 padlizsán
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A padlizsánokat karikázd fel, sózd meg, és tedd félre.

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Ha már puha, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd egy percig, majd dobd rá a darált húst, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. Ha már átsült, öntsd fel egy kevés vízzel, kanalazd hozzá a paradicsompürét, adj hozzá bazsalikomot, oregánót és egy kevés cukrot, és főzz belőle sűrű ragut. Közben a padlizsánkarikákat kevés olajon oldalankét két-két perc alatt pirítsd meg.

Egy tepsi alját rakd ki padlizsánnal, kanalazd rá a húsos ragut, majd fedd be a padlizsán másik felével. Szórd meg rozmaringgal és reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told a sütőbe addig, amíg a sajt a tetején megolvad. A végén vedd le róla a fóliát, és ízlés szerint pirítsd meg a sajtot.

Ha már rakott zöldség, a sajtos rakott karfiol is kihagyhatatlan.

Ezt is szeretjük