Darált húsos rakott karfiol dupla adag sajttal sütve - Kiadós és szaftos
A karfiol nemcsak rántva vagy levesnek finom, ízletes rakottast is készíthetsz belőle.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Az egészséges, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag karfiolból is süthetsz nagyon izgalmas, laktató egytálételt. Darált hússal kiegészítve, kétféle sajttal a tetején, kiváló fogás ebédre vagy vacsorára, ráadásul a szaftos ételek kedvelői is elégedettek lehetnek, ha megkóstolják.
Darált húsos rakott karfiol
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 db karfiol
- 1 db vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- 2 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A karfiolt mosd meg, és szedd rózsáira. Rakd forrásban lévő vízbe, és főzd öt percig. Fontos, hogy ne legyen kemény, de ne is essen szét. Szűrd le, majd hideg vízzel öblítsd le. A hagymát vágd apróra, és dinszteld meg kevés olajon. Tedd hozzá a darált húst, kevergesd fehéredésig, majd sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg pirospaprikával. Fedő alatt párold 15-20 percig, ha kell, önts alá kevés vizet.
Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, rakd ki a karfiol felével, sózd meg, és terítsd be a darált hússal. Nyugodtan locsold rá a szaftot is. A tetejét borítsd be a megmaradt karfiollal, és sózd meg ezt a réteget is. Öntsd rá a tejfölt, majd szórd meg a kétféle reszelt sajttal. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 30 perc alatt, vagy amíg a teteje szép piros nem lesz.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept