Kiadós darált húsos pite ropogós sajttal a tetején: a két tortillalap között fűszeres massza bújik meg
Készítsd el egészen újfajta módon a darát húsos pitét serpenyőben, tortillalapokkal!

Néha nem is szükséges egy új ételhez különleges hozzávalókat beszerezni, elég, ha a meglévőket használod fel kreatívan. Kész tortillalapokból és fűszeres, darált húsos masszából egészen különleges, ínycsiklandó kompozíciót állíthatsz össze.
Darált húsos pite receptje
Hozzávalók
- 30 dkg darált hús
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 tortillalap
- 2 tojás
- 1 paradicsom
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 vöröshagyma
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- vaj a serpenyő kikenéséhez
Elkészítés:
A darált húst helyezd egy tálba. Reszeld hozzá a vöröshagymát, keverd el a bazsalikommal és az apróra vágott petrezselyemmel, sózd, borsozd. A paprikát és a paradicsomot vágd apróra, keverd a húshoz, és alaposan gyúrd össze az egészet. A tojásokat egy kisebb tálban kézi habverővel keverd el. Egy serpenyőt kenj ki vajjal, helyezd rá az egyik tortillalapot, egyengesd el rajta a darált húsos masszát, reszeld rá a sajt felét, fedd be a másik tortillalappal, ennek a tetejét öntsd le a felvert tojással, majd fedő alatt süsd közepes lángon tíz percig. Ha az idő letelt, óvatosan fordítsd meg a pitét, szórd meg a tetejét a maradék sajttal, és süsd újabb tíz percig. Ennyi idő alatt a hús is megfő, és a sajt is szépen a tetejére olvad. Ha igazán ropogósra szeretnéd, tálalás előtt told még forró sütőbe tíz percre, hogy a sajt megpiruljon a tetején.
Leveles tésztába burkolva is készíthetsz hasonló ételt - a mini marhahúsos piték vendégváró falatoknak is tökéletesek.