Pikáns darált húsos penne dupla adag sajttal - Finom, laktató, és alig van vele dolgod

Ha egyszerűen szeretnél nem mindennapi tésztát készíteni, ez a darált húsos rakott penne jó választás.

daralt-husos-rakott-penne
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a bolognai szósz már a könyöködön jön ki, próbáld ki ezt a darált húsos rakott pennét! Tejföllel, fűszerekkel és olvadozó sajttal igazán ínycsiklandó, sok repetázóra számíthatsz. 

Az egyszerű tészta sokkal ízletesebb, ha a sütőben összesütöd egy kicsit, és legalább kétféle sajtot reszelsz a tetejére. Praktikus, hisz így kevés időráfordítással egyszerre nagy adag készíthető belőle. 

Darált húsos penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál bazsalikom
  •  bors
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés ideje: 40 perc

A pennét tedd egy nagy fazék enyhén sós, lobogó vízbe. Rakj hozzá egy-két evőkanál  olajat, így nem ragad le a tészta. Főzd körülbelül nyolc percig, hogy a közepe éppen roppanós maradjon. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel és csepegtesd le. 

A vöröshagymát vágd apróra, majd kevés olajon párold üvegesre. Dobd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd, szórd rá a bazsalikomot, a pirospaprikát, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és önts rá kevés vizet. Párold a húst kis lángon tíz percig, majd keverd hozzá a tejfölt. Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, és rakd bele a tészta felét. Arra teríts a raguból, majd mehet rá a penne másik fele és a megmaradt húsos-tejfölös szósz. Reszeld rá a kétféle sajtot, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ha a sajt elolvad és megpirul, el is készült. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük