A legegyszerűbb diós kevert süti semmi munkával: ünnepekre vagy hétköznap estére is készülhet
Ennél a csoda finom diós kevert sütinél egyszerűbbet nem találsz ma.
A diós kevert süti tésztája pofonegyszerű. Mint minden hasonló sütihez, ehhez is jól megy a reszelt alma, amelytől a tésztája finom szaftos lesz. Ne spórolj a téli fűszerekkel, a fahéj mellé tegyél egy kevés őrölt szegfűszeget is!
Darált diós kevert süti
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg liszt
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg görög joghurt
- 15 dkg cukor
- 7.5 dkg egész dióbél
- 2 alma
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A darált diót keverd el a liszttel, a fűszerekkel és a szódabikarbónával. A tojást keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá a joghurtot is, és ezzel is keverd ki. Az almát hámozd meg, a magházát vágd ki, a gyümölcsöt reszeld le, és forgasd a tojásos részhez. Végül keverd bele a diós lisztet is. Egyengesd el az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Az egész dióbeleket éles késsel vágd durvára, ezzel szórd meg a tészta tetejét. 180 fokon 35 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.
Darált dió a csodás mágnás diós pite alapja is: itt házi sárgabaracklekvárral alkot remek párost.
Mágnás diós pite a nagyi receptkönyvéből: a baracklekvártól ellenállhatatlan
Bár a feledés homályába merült ez a sütemény, annak idején igazi klasszikusnak számított. Mi pedig most újra visszahozzuk a köztudatba a mágnás diós pitét.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: Milan Maksovic / Getty Images