Habkönnyű mandulás piskóta diétásan készítve: sem liszt, sem cukor nem kell hozzá

A cukormentes darált mandulás piskóta édes, puha, és nagyon hamar készen van.

Cukormentes mandulás piskóta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cukormentes mandulás piskóta kellemesen édes, és ebben a formában akár a diétádba is belefér. A tésztát a darált mandula mellett zabkorpa tartja össze, ami tele van rostokkal, így az emésztésnek is jót tesz.

Cukormentes, darált mandulás piskóta

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg darált mandula
  • 10 tojás
  • 10 ml folyékony édesítőszer
  • 10 evőkanál víz
  • 3 evőkanál zabkorpa
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • szeletelt mandula a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd habosra az édesítőszerrel, a vanília- és a mandulaaromával. Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a darált mandulát, a zabkorpát és a sütőport. Fokozatosan, fakanállal kevergetve add a tojássárgákhoz, adagold bele kanalanként a vizet, majd óvatosan forgasd bele a tojáshabot is. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, szórd meg a tetejét szeletelt mandulával, és told 180 fokos sütőbe. Tíz perc elteltével mérsékeld a hőt 150 fokra, és így is süsd további tíz percig. Ha kész, borítsd ki egy deszkára, hagyd kihűlni, és utána szeleteld.

Alakbarát túrógolyó zabliszttel és keksszel – Rostban gazdag a finom édesség

Nincs sok dolgod ezzel a finom édességgel, a kész túrógolyót pedig akár lekvárba is tunkolhatod.

Elolvasom
Ezt is szeretjük