Cukkinis rakott krumpli tejszínnel rétegezve: dupla sajttal a tetején fenséges
A sok tejszínnel dúsított, kétféle sajttal megkoronázott cukkinis rakott krumpliból a hús sem fog hiányozni.
A krumplit bármilyen zöldséggel egybesütheted, csak finomabb lesz tőle. Fűszeres, tejszínes cukkinivel készítve, a tetejére kétféle ropogós sajtot sütve fenséges, tápláló ebéd vagy vacsora lehet belőle. A legfinomabb eredmény elérése érdekében hagyd, hogy az ízek egy jó óra alatt érjenek össze a sütőben.
Cukkinis rakott krumpli receptje
Hozzávalók
- 6 krumpli
- 7.5 dkg trappista sajt
- 7.5 dkg füstölt sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 2 cukkini
- 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
- 1 mokkáskanál szárított majoránna
- 1 csipet szerecsendió
- só
- bors
- vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd ki nagyjából fél óra alatt. Ha kész van, hagyd kihűlni, majd hámozd meg és karikázd fel. Közben a cukkinit gyaluld le, vagy vágd vékony karikákra. Sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal, szerecsendióval és majoránnával, majd keverd össze a főzőtejszínnel. A karikákra vágott krumpli felét terítsd el egy kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsiben. Enyhén sózd meg, simítsd el rajta a tejszínes cukkini felét, majd rétegezd a krumpli és a cukkini másik felével. A kétféle sajtot reszeld le, és szórd a cukkini tetejére. Alufóliával lefedve told 180 fokra előmelegített sütőbe egy órára. Az utolsó negyedórában vedd le róla a fóliát, hogy a sajt ropogósra pirulhasson a tetején.
Akár krumpli nélkül is készíthetsz hasonló ételt - ez a sajttal gazdagon rakott cukkini egészséges és tápláló fogás.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció