Cukkinis-fahéjas kevert süti: fantasztikusan puha, és sokáig nem lesz száraz
A cukkininek köszönhetően a fahéjas kevert süti a megszokottnál is légiesebb, szinte már piskótaszerű lesz.

cukkinis-kevert-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Próbáltad már a cukkinit sütibe csempészni? Az amerikaiak sósan és édesen is szeretik, a legtöbbször kenyérformában sütik meg. Az egyszerű fahéjas kevert sütit is feldobhatod vele. Ha valaki nem tudja, hogy cukkini is van a tésztában, nem is fog rájönni. A süti napok múlva is puha lesz. 

Cukkinis-fahéjas kevert süti

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukkini
  • 32 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 4 db tojás
  • 2 dl olaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • mazsola
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit hámozd meg, magozd ki, és reszeld le. A lisztet dolgozd össze a kis darabokra vágott dióval, a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a fahéjjal. A tojásokat habosítsd a kétféle cukorral, majd öntsd hozzá az olajat. Forgasd hozzá a cukkinit, végül a lisztes keveréket, majd jól dolgozd össze. Ha szereted a mazsolát, azzal is gazdagíthatod. 
 

Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 40 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. 
A baracknak is most van a szezonja, és morzsasütibe ideális. Fahéjjal megbolondítva még finomabb lesz a tészta. 

Ezt is szeretjük