Sörtésztába mártott cukkini: könnyű, nyári húsmentes vacsora
Ha szereted a bundázott zöldségeket, a sörtésztába mártott cukkini is nagyon hamar a kedvenc receptjeid közé fog tartozni.

A sörtészta zseniális módja a bundázásnak, ugyanis levegős, könnyed és ropogós. Cukkinit is megmárthatsz benne, így egészen új köntösbe bújik a hagyományos bundázott zöldség.
Cukkini sörtésztában
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg cukkini
- 20 dkg liszt
- 1.5 dl világos sör
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- só
- bors
- 1 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinik két végét vágd le, a zöldséget mosd meg, töröld szárazra, és vágd nagyobb, lapos darabokra. A liszt felét szitáld egy tálba, a másik felét forgasd össze a cukkinivel. Így jobban rajta ragad majd a massza. Az átszitált liszthez add hozzá a sót, a borsot, a fokhagymaport, végül a sört, és keverj belőle csomómentes tésztát. Egy serpenyőben hevíts olajat. A belisztezett cukkinidarabokat egyenként mártsd meg a sörös tésztában, majd helyezd őket az olajba, és oldalanként nagyjából három-öt perc alatt süsd őket aranyszínűre.
A hagyományos angol fish and chips is a halat borító sörtésztától annyira finom.
Mutatjuk, hogy lesz tökéletes a britek kedvence, a fish and chips: nagyon sok múlik a tésztán
Ropogósra sütött hal, mellé pedig hasábburgonya, ez a fish and chips, a britek nemzeti büszkesége, amit otthon is el lehet készíteni.
Elolvasom