Ropogós csülök vele sült krumplival: omlósan, ropogósan, szaftosan
Bár a csontról leváló csülök nem diétás fogás, olyan finom, hogy néha engedj a csábításnak.

A krumplival sült csülök tartalmas ebéd, ami után sokáig nem leszel éhes. Érdemes a húst és a krumplit előfőzni, a tepsiben együtt sütve pedig összeérnek a csodás ízek. Locsolgasd a csülköt sörrel, szép és finom ropogós lesz tőle a bőre. Kínálj hozzá káposztát!
Csülök vele sült krumplival
Hozzávalók
- 1.5 kg sertéscsülök
- 80 dkg krumpli
- 3 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 2.5 dl sör
- 2 ág rozmaring
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál egész bors
Elkészítés:
A csülköt tisztítsd meg, rakd egy nagy fazékba, és önts fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Dobj hozzá egy megpucolt, kettévágott vöröshagymát, tedd hozzá a fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, a sót és a borsot. Lefedve főzd körülbelül két órát. Akkor jó, ha a csülök leválik a csontról.
A krumpli héját alaposan dörzsöld meg. A nagyobbakat fel is szeletelheted. Rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, és rakd rá a csülköt. Szórd meg sóval, rozmaringgal, és tedd rá a maradék hagymát. Öntsd le sörrel, fedd le alufóliával, és süsd szép pirosra körülbelül 50 perc alatt. A vége felé vedd le róla a fóliát.
Ha szereted a zsírosabb húsokat, biztos, hogy a ragacsos sült oldalas is ízlik majd.