Ellenállhatatlan csokoládés sajttorta

Villámgyors desszert sütés nélkül

Ha igazán lágy és édes desszertre vágysz, akkor ez a te sütid.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kicsit furcsán hangzó sajttorta a legfinomabb desszertek egyike, ínycsiklandó finomság bármilyen gyümölccsel, de természetesen csokoládéval a legjobb!

Egy kis narancshéjat is reszelhetsz a masszába, vagy némi rumaromát is csempészhetsz bele!

Csokoládés sajttorta

Hozzávalók:

  • 20 dkg édes keksz - lehet akár csokoládés is
  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 1,5 dl zsíros tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Végy elő egy 24 centis kapcsos tortaformát, béleld ki sütőpapírral. A kekszeket törd apróra, a vajat olvaszd meg, majd egyesítsd ezt a kettőt, és a tortaforma aljába döngöld le jó alaposan, ez lesz a sajttorta alja. A krémsajtot és a mascarponét keverd össze. A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, majd keverd hozzá a tejszínt, aztán ezt a keveréket add a sajtokhoz.

Jöhet hozzájuk a cukor is, esetleg egy csipet fahéj is. Ha  jól összekeverted, nincs más dolgod, mint a krémet a kekszrétegre halmozni, majd az egészet betenni a hűtőbe, és várni, amíg összeáll.

Ha nem lett elég sűrű a krém, akkor egy kis kakaóporral besűrítheted. Egy éjszaka után már biztosan jó lesz.

Hűsítő édességek a nyár hátralévő meleg napjaira

Egy hűtőből elővett finom desszert a legrosszabb napodat is feldobhatja, próbáld csak ki!

A 7 legfinomabb nyári édesség receptje

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük