Ellenállhatatlan csokoládés sajttorta
Villámgyors desszert sütés nélkül
Ha igazán lágy és édes desszertre vágysz, akkor ez a te sütid.

Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Ide soha ne kend a levendulaolajat, hiába ajánlják – Máshol viszont csodaszer »

3 mítosz a házasságról, aminek semmi alapja, mégis sokan erre építenek »

A szőke színésznő igazi klasszikus szépség: Margot Robbie-ról dögös fotók készültek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kicsit furcsán hangzó sajttorta a legfinomabb desszertek egyike, ínycsiklandó finomság bármilyen gyümölccsel, de természetesen csokoládéval a legjobb!

Egy kis narancshéjat is reszelhetsz a masszába, vagy némi rumaromát is csempészhetsz bele!

Csokoládés sajttorta

Hozzávalók:

  • 20 dkg édes keksz - lehet akár csokoládés is
  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 1,5 dl zsíros tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Végy elő egy 24 centis kapcsos tortaformát, béleld ki sütőpapírral. A kekszeket törd apróra, a vajat olvaszd meg, majd egyesítsd ezt a kettőt, és a tortaforma aljába döngöld le jó alaposan, ez lesz a sajttorta alja. A krémsajtot és a mascarponét keverd össze. A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, majd keverd hozzá a tejszínt, aztán ezt a keveréket add a sajtokhoz.

Jöhet hozzájuk a cukor is, esetleg egy csipet fahéj is. Ha  jól összekeverted, nincs más dolgod, mint a krémet a kekszrétegre halmozni, majd az egészet betenni a hűtőbe, és várni, amíg összeáll.

Ha nem lett elég sűrű a krém, akkor egy kis kakaóporral besűrítheted. Egy éjszaka után már biztosan jó lesz.

Hűsítő édességek a nyár hátralévő meleg napjaira

Egy hűtőből elővett finom desszert a legrosszabb napodat is feldobhatja, próbáld csak ki!

Ezt is szeretjük