Pompás, krémes csokitorta sütés nélkül: sokan elkérik majd a receptjét
A meleggel együtt eljött a sütés nélküli édességek ideje. Ez a sajtrémes csokitorta nemcsak mutatós, finom is.

Pompás, krémes csokitorta sütés nélkül: sokan elkérik majd a receptjét
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

beauty and style

A modelleknek sem könnyű: néha kifog rajtuk a cipő vagy a ruha »

Egy ruhadarab, amin nem kell sokat gondolkodni: ilyen nőies tud lenni az overall »

Hallottál már a légzésdiétáról? Szerkesztőnk kipróbálta, lehet-e vele fogyni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajttortánál csak nehezen találsz egyszerűbb édességet. Csokival bolondítva különösen finom, és bármilyen alkalomra tökéletes. Érdemes a mascarponét előre kivenni a hűtőből, mert akkor tudod szép simára keverni. A krémsajt tejszínnel gazdagítva rendkívül krémes lesz. Kipróbálhatod ét-, tej- és fehércsokival is. 

Hozzávalók 16 szelethez:

Tortaalaphoz

  • 20 dkg keksz
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál kávé

Krémhez

  • 25 dkg krémsajt
  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • csokiforgács
Recept idők

Elkészítés:

Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverd el a cukrot, majd a kekszmorzsát, a kakaót és a kávét, az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára.

A krémhez a csokit olvaszd fel vízgőz felett, és várd meg, míg langyosra hűl. Addig a krémsajtot habosítsd a cukorral, a vaníliával és az olvasztott, kihűlt csokival. Forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt, és egyenletesen kend a süti tetejére, majd szórd meg csokiforgáccsal. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, utána kínáld.

Ezt is szeretjük